Hogyan használjuk agyunkat?

2007. június 28., csütörtök, Család
A komoly tudás fejlett tanulási technikákat igényel. Egy átlagos felnőtt agyának csupán tíz százalékát használja, képzeljük csak el, mi mindenhez érthetnénk megfelelő elsajátítási módszerek segítségével. Összegyűjtöttünk hetvenhét tippet, amelyek segítségével enyhíthetjük tudásszomjunkat, javíthatjuk koncentrációs képességünket, sőt, hatékonyabban és gyorsabban sajátíthatunk el új ismereteket.

Törődjünk az egészségünkkel

Mozgassa lábát. A vérkeringés hiánya együtt jár a koncentráció hiányával. Ha sokáig egy helyben ül, rázogassa egy-két percig az egyik, majd a másik lábát. Ez nem csak a véráramnak ad lökést, hanem fokozza az összpontosítást és az emlékezést is.

Táplálja gondolatait: reggelizzen! A legtöbben kihagyják a reggelit, azonban a kreativitás gyakran a kora reggeli órákban a legoptimálisabb. Némi fehérje hozzáadásával táplálhatjuk az agyunkat, a proteinhiány ugyanis gyakran fejfájást okoz.

Ebédeljen könnyű ételeket. A zsíros, nehéz ennivalótól elálmosodik az ember. Bár a pihentető szunyókálás jót tesz, a legtöbb ember nem tudja, hogy miként.

Észlelés-erősítés: Ginkgo biloba. Ezt a növényt Kínában és más országokban már évszázadok óta alkalmazzák természetes táplálék-kiegészítőként. Állítólag patkányoknál visszafordítja a memóriaveszteséget. Egyes egészségügyi szakemberek szerint növeli a memória befogadóképességét.

Csökkentse a stresszt, ezáltal a depressziót is. A ránk nehezedő nyomás és a lehangoltság csökkentheti az információkra való emlékezés képességét, így akadályozza a tanulást. Olykor a depresszió távol tartásához elegendő csupán kellő mennyiségű napfényt és egészséges élelmiszereket biztosítani. (hvg.hu)

(folytatjuk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4370
szavazógép
2007-06-28: Család - x:

Függünk a szextől?

A szenvedélymentes életről tréfásan azt szokták mondani: lehet, hogy nem tart sokáig, de hosszúnak érződik. Pozitív hatású szenvedélyek nélkül nem ismernénk meg a boldogságot, a rontó szenvedélyek rabsága viszont pokollá teheti napjainkat. Korunk egyik fétise, a szex vajon melyik kategóriába sorolható?
2007-06-28: Család - x:

Sepsiszentgyörgyi portartó (Hagyományőrző kézimunka)

A körrel övezett korongdísz felületét a három körívvel olyan módon tagolták, hogy a középen üresen hagyott rész száras szarvasagancs portartónak az alakját sejteti. A bal szár felületének középső ékítménysorát karcolt betűformák (vagy talán rovásjegyek) szakítják meg. (f. e.)