Hagyományőrző kézimunkaSepsiszentgyörgyi portartó

2007. június 28., csütörtök, Család

A körrel övezett korongdísz felületét a három körívvel olyan módon tagolták, hogy a középen üresen hagyott rész száras szarvasagancs portartónak az alakját sejteti. A bal szár felületének középső ékítménysorát karcolt betűformák (vagy talán rovásjegyek) szakítják meg. (f. e.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4369
szavazógép
2007-06-28: Család - x:

Hogyan használjuk agyunkat?

A komoly tudás fejlett tanulási technikákat igényel. Egy átlagos felnőtt agyának csupán tíz százalékát használja, képzeljük csak el, mi mindenhez érthetnénk megfelelő elsajátítási módszerek segítségével. Összegyűjtöttünk hetvenhét tippet, amelyek segítségével enyhíthetjük tudásszomjunkat, javíthatjuk koncentrációs képességünket, sőt, hatékonyabban és gyorsabban sajátíthatunk el új ismereteket.
2007-06-28: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Sepsibükszádon is forró a nyár

Kisgyörgy Zoltán felvétele
Tűző a nyár a Csomád alatti településen is, esett a patakok szintje, kevesebb az ivóvíz. A vulkanikus hordalékon kialakult, homokban gazdag talajnak kell a nedvesség, s ha a település saját vízhálózatából még illegálisan is öntöznek az alsóbb helyeken lakók, a falu felső fele víz nélkül marad. Régi gond ez, melyen egyelőre csak a fogyasztók mérsékletessége enyhíthet. De nemcsak ez a gond itt júniusban.