LabdarúgásHuszti Frankfurtban, Szalai Hannoverben folytatja

2016. január 5., kedd, Sport

Bruno Hübner sportigazgató bemutatta az Eintracht Frankfurt új játékosait, köztük Huszti Szabolcsot. Az 51-szeres válogatott labdarúgót még egy évig szerződés kötötte a kínai Csangcsun Jatajhoz, a német élvonalbeli csapat azonban megvásárolta játékjogát, és a felek másfél plusz egyéves megállapodást kötöttek.

  • Huszti Szabolcs
    Huszti Szabolcs
  • Szalai Ádám
    Szalai Ádám
  • Szalai Ádám
    Szalai Ádám

A magyar játékoson kívül a török Kaan Ayhant és a mexikói Marco Fabiánt is leigazolta a klub. A 32 éves Huszti harmadszor szerződött a Bundesligába, miután korábban két időszakot is eltöltött a Hannoverben. Armin Veh vezetőedző csapata tegnap Abu-Dzabiba utazott edzőtáborozni. A Frankfurt 17 fordulót követően 17 ponttal a 14. helyen áll a bajnokságban.
Hannoverben folytatja pályafutását Szalai Ádám, a Hoffenheim magyar válogatott labdarúgója. A középcsatár egyelőre kölcsönbe kerül a Hannoverhez, és tegnap már edzésbe is állt új csapatánál. Szalai Ádámot a Hannover új szerzeményeivel, a norvég Iver Fossummal, valamint a japán Jamagucsi Hotaruval, illetve a Thomas Schaaf vezette új edzői stábbal együtt mutatták be a tegnap délelőtti edzésen.
„Örülök ennek az új kihívásnak, és remélem, a teljesítményemmel be tudok kerülni a magyar válogatott Európa-bajnoki keretébe. Ennél is fontosabb, hogy olyan játékkal tudjam segíteni a Hannovert, mely bennmaradást ér a Bundesligában” – nyilatkozta Szalai.
A Kicker hatszázezer, a Bild kilencszázezer eurós kölcsönvételi díjról tud. A Kicker szerint a Hannover kivásárlási opciót is kap Szalaira – ha a „vörösöknél” elégedettek a magyar légióssal, akkor nagyjából 3,4 millió euróért végleg megvásárolhatják a játékjogát. A Hannover január 7. és 14. között a törökországi Belekben készül a tavaszi idényre. A 96-nak a tavasszal a Bundesliga 17. helyéről indulva kellene kiharcolnia a bennmaradást.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1445
szavazógép
2016-01-05: Sport - :

Emlékeztető (Kosárlabda)

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC ma 19 órától idei első mérkőzésére készül, hisz a női kosárlabda nemzeti liga 17. fordulójában a Kolozsvári U-t látja vendégül. A találkozónak a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnok ad otthon. A 17. forduló további mérkőzései: Alexandria–Aradi ICIM, Gyulafehérvár–Brassói Olimpia, Temesvár–Rapid, Galaci Phoenix áll. Egy eredmény: Târgovişte–Szatmárnémeti VSK 108–25.
2016-01-05: Sport - :

S. Williams visszalépett a Hopman Kupából (Tenisz)

Térdsérülés miatt nem állt ki első mérkőzésére a világelső Serena Williams a 28. Hopman Kupán, a teniszezők Perth-ben zajló nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán.