Hat embert megsebesítettIskolában portyázott a leopárd

2016. február 9., kedd, Magazin

Hat embert sebesített meg egy hím leopárd a dél-indiai Karnátaka állambeli Bengaluru egyik iskolájában.  Az incidens vasárnap történt. A helyi vadvédelmi illetékes szerint az állat feltehetőleg az iskolához közeli erdős területről tévedt be az intézménybe.

Az iskola biztonsági kameráinak felvételein az látszik, ahogy az állat férfiakat támad meg a medence mellett.
A veszélyes ragadozót végül majdnem tízórás küzdelem után sikerült sarokba szorítani és elaltatni. Hatan sérültek meg, köztük egy környezetvédelmi kutató, egy erdészeti alkalmazott és egy televíziós stáb operatőre is. A nyolcéves állatot egy nemzeti parkba szállították – adta hírül a BBC News.
A leopárdok és egyéb nagymacskák gyakran betévednek lakott területekre, a környezetvédők szerint az ilyen esetek száma várhatóan növekedni fog az állatok életterének fokozatos zsugorodása miatt. Egy közelmúltbeli számlálás szerint Indiában jelenleg 12–14 ezer leopárd él.
Tavaly több órára fém vizesfazékba szorult egy szomjas leopárd feje egy észak-indiai faluban.
 

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4105
szavazógép
2016-02-09: Magazin - :

Megkezdődött a majom éve (Kína)

Pekingben és Kína-szerte a hagyományokhoz híven hatalmas ördögűző tűzijátékozással köszöntötték a holdnaptár szerinti újévet, a kínai asztrológia szerint a majom évét.
 
2016-02-09: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Szélárnyékban a Szentföldön

Ha Kédicsomortán és Kézdialmás nem a Szentföld közepét-szívét jelenti, akkor hol van az? Jól választottak az idetelepülők, mert a Szent Mihály-hegy és a mögötte emelkedő Avas-tető eltéríti a telente legénykedő Nemerét, s így elmondhatják az ott lakók, hogy szélárnyékban laknak. Nem túlzás ez, mert éppen ezért jobb gyümölcstermő vidéke ez Felső-Háromszéknek, mint a széljárta nyíltabb övezetek, ahol gyakori áldozata a kora tavaszi fagyoknak az egész évi gyümölcstermés.