Hírsaláta

2008. április 25., péntek, Belföld

NINCSENEK CIA-BÖRTÖNÖK ROMÁNIÁBAN. Megszavazta a szenátus azt a jelentést, mely tagadja, hogy titkos CIA-börtönök vagy katonai bázisok lennének Románia területén.

A jelentés a felsőházban 56 támogató és 6 ellenszavazatot kapott, két honatya pedig tartózkodott. A dokumentumot kidolgozó bizottságot Norica Nicolai liberális politikus vezette. (Mediafax)

VISSZA MAROSVÁSÁRHELYRE. A Wizz Air fapados légitársaság bejelentette, hogy május 15-től visszaköltözteti budapesti járatát Kolozsvárról Marosvásárhelyre. A változtatás nem érinti a többi, Kolozsvárról induló Wizz Air-járatot. A légitársaság közleményében azzal indokolta a lépést, hogy a kolozsvári üzemelés összességében sikeres, de a Budapest és Erdély közti forgalom jelentős része Marosvásárhelyre irányul. A Budapest—Marosvásárhely járatot a Wizz Air heti három alkalommal üzemelteti majd, a jelenlegi Budapest—Kolozsvár járatok menetrendjével megegyező időpontokban. A Wizz Air közleménye szerint a változtatás időpontja egybeesik a légitársaság legújabb, nyolcadik bázisának megnyitásával Kolozsváron. (Népújság)

TÁVOL EURÓPÁTÓL. Romániából 195 intézet versengett az Európai Iskola címért. Kolozs és Iaşi megyéből került ki a legtöbb győztes, mindkettőből hét-hét iskola. Maros megyéből csak egy líceum, Hargita és Kovászna megyéből pedig egyetlen intézet sem szerepel a listán. (Agnus Rádió)

HARC A KINCSES VÁROSÉRT. Kolozsváron a polgármesteri tisztség elnyerésére nem kevesebb, mint tizenhárom jelölt iratkozott be, a Kolozs megyei tanácselnöki székre tizenketten pályáznak. A városvezetésre pályázók között Gheorghe Funar, a Nagyrománia Párt főtitkárának neve is megtalálható, aki korábban tizenkét évig volt ,,a nemzeti értékek bősz védelmezője" a kincses városban. (Paprika Rádió)

RÓMA LEENGEDNÉ A VASFÜGGÖNYT. Silvio Berlusconi leendő olasz miniszterelnök bejelentette: hamarosan tárgyalásba kezd a bukaresti kormánnyal, hogy Olaszország mentességet élvezzen az uniós szabályok alól olyan értelemben, hogy ,,megszűrhesse" a Romániából érkező bevándorlóhullámot. Berlusconi élesen bírálta a bukott Romano Prodi-kormányt, amiért Románia 2007-es csatlakozása előtt nem vezetett be a román állampolgárok beutazását korlátozó szabályokat. Különben az Il Giornale napilap a római belügyminisztérium adataira hivatkozva úgy fogalmazott: Itáliában a románok ,,viszik el az Aranypálmát a bűnözésben", mivel az általuk elkövetett bűncselekmények száma meghaladja a többi bevándorló törvénytelenségeit. (Krónika)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2008-04-25: Máról holnapra - B. Kovács András:

Hamis nyomon az államfő

Băsescu elnököt szemlátomást foglalkoztatja a magyar gyerekek romántudása, racionális érvek is meghallgatásra találtak nála tavaly, a tegnapelőtti nyilatkozata szerint azonban ezúttal hamis nyomra tévedt.
2008-04-25: Belföld - Ferencz Csaba:

Belföldi hírek

Markó a kormányt bírálja
Markó Béla RMDSZ-elnök elégedetlen a kormánnyal, amelynek az RMDSZ is tagja, mivel szerinte szinte semmit nem tett a valós decentralizálás érdekében.