Korlátlan ideig érvényesek a magyar igazolványok

2007. május 30., szerda, Világfigyelő

Az Országgyűlés egyhangúan, 306 igennel szavazta meg a szomszédos államokban élő magyarokról szóló törvény módosítását.

A módosítás szerint a jövőben nem kell meghosszabbítani a magyar igazolványok eredetileg ötéves érvényességi idejét, a dokumentum korlátlan ideig érvényes lesz. Megszűnnek az úgynevezett járulékos igazolványok. Jelenleg a diák- és pedagóguskedvezmények igénybevételéhez nem csupán az igazolványba történő bejegyzés szükséges, de a külön kiadott járulékos igazolványok (diák- és pedagógusigazolvány, illetve oktatói kártya) bemutatása is.
Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 684
szavazógép
2007-05-30: Világfigyelő - x:

Csökkenő Fidesz-előny

Továbbra is jelentős, bár a korábbinál néhány százalékkal kisebb Fidesz-előnyt mért májusban a Szonda Ipsos közvélemény-kutató intézet.
2007-05-30: Világfigyelő - x:

Átfogó erőfeszítéseket sürgetett a klímaváltozás ellen az ASEM

Konkrét időpont, illetve célkitűzések említése nélkül globális és átfogó erőfeszítéseket sürgettek a klímaváltozás ellen az Európai Unió és az ázsiai országok külügyminiszterei tegnap Hamburgban véget ért találkozójukon. Az Ázsia—Európa Tanácskozás (ASEM) kétnapos külügyminiszteri fórumán a huszonhét uniós tagállam, továbbá tizenhat ázsiai ország — a tíz ASEAN-tagállam, valamint Kína, India, Dél-Korea, Pakisztán, Japán és Mongólia — külügyi vezetője vett részt.