Szent György NapokTurisztikai kiállítás másodjára

2016. április 20., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Idén is változatos turisztikai kínálatból lehet válogatni a Szent György Napokon, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az ASIMCOV-val, valamint a Transilvania Turism Service Kft. másodjára szervezi meg a Travel&Fun turisztikai kiállítást. A kétnapos rendezvényen magyarországi és hazai vendéglátók ajánlatait tekinthetjük meg, s az ottani tombolajegyekkel üdülést is nyerhetünk a kiállítók jóvoltából.

  • Reklám a tavalyi kiállításon – székelyföldi üdülést kínálnak. Ferencz Csaba felvétele
    Reklám a tavalyi kiállításon – székelyföldi üdülést kínálnak. Ferencz Csaba felvétele

 A kamara részéről Édler András elnök ismertette a főbb tudnivalókat. A sátrat a tavalyról már ismert helyen állítják fel, péntektől vasárnapig 10–15 óráig látogatható, a hivatalos megnyitóra pénteken 13 órakor kerül sor. Édler hozzátette, a Magyar Turizmus Zrt. külön sátorral vesz részt a kiállításon, ahogy az előző évben is. Az első helyszínen ugyanakkor a már megszokott Szent György Napi általános kiállítás is megtekinthető.
László Endre, a Transilvania Tourist Service vezetője a kiállítókról elmondta: több jelentős anyaországi idegenforgalmi vállalkozás is érkezik, köztük a jelenleg a legjobbként jegyzett Aquaworld Resort Budapest, nem hiányzik továbbá Hajdúszoboszló, Szeged, Makó, Mórahalom, de újdonságként Baktalórántházáról, valamint Nyíregyházáról is érkezik kiállító. A hazaiak közül László Endre a már tavaly is jelen lévő Tusnád Wellnest, és a nemrégiben megújult szovátai Danubius Health & SPA Resortot emelte ki, illetve jelen lesz a négycsillagos Bálványos Resort csapata is. Utóbbinál május folyamán indul teljes gőzzel a wellness és spa részleg, amely László Endre elmondása szerint a környék legmodernebb ilyen jellegű létesítménye. Jelenleg a próbaüzem zajlik. Nem a gyógyturizmus, egészségturizmus kategóriát képviseli, de szintén jelen lesz a barcarozsnyói Dinó Park működtetője. László Endre értesülései szerint a kezdeti szkeptikus megítélés ellenére nagy az érdeklődés a létesítmény iránt (több mint 300 ezer látogatója volt a tavalyi megnyitása óta). Édler András hozzátette: várhatóan a dinoszauruszok közül is kiállítanak majd legalább egyet.
A szervezők továbbá elmondták: a tombolán idén kizárólag turisztikai csomagokat lehet nyerni, a sorsolást szombaton, a Bonnie Tyler koncert után ejtik meg. A vállalkozások által felajánlott utalványok legtöbbje egészségturisztikai üdülést tesz lehetővé, a legmagasabb értékű meghaladja a 400 eurót, illetve a Dinó Park működtetői egy családi hétvégét ajánlottak fel (négy személy – két felnőtt, két gyerek részére). Az előző évhez hasonlóan a gyógyturizmus jellegű üdülések a kiállítás ideje alatt tízszázalékos kedvezménnyel  szerződhetők le.
A kiállítás hozadékát firtató kérdésre Édler András, valamint László Endre elmondta: a Magyar Turizmus Zrt. 2015-ös adatai alapján 2,38 millió romániai turista választotta tavaly Magyarországot célpontként, ebből több mint 460 ezer szállóvendéget regisztráltak a szállodák és panziók. A vállalat közlése szerint a sepsiszentgyörgyi, valamint más hasonló kiállítások hozzájárultak ahhoz, hogy ez a szám az elmúlt években biztosan növekedjen. A kedvezmények hatásáról nem rendelkeztek konkrét ada­tokkal, mindössze annyira szorítkoztak, hogy tavaly is sokan éltek a lehetőséggel.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4484
szavazógép
2016-04-20: Faluvilág - :

A Nagy-Bászka kapuja (Háromszéki kalauz 59.)

Így nevezték természetjáró körökben ezt a vidéket régebben, amikor az egész térségben élénk volt a fakitermelés, iparvasúton szállították Kommandóra és a vízfolyás mentén Nehoiu felé a fát. Gatterek zaja zavarta meg itt-ott akkor a csendet s a Nagy-Szurduk-patak tövénél, vagyis a pataknak a Bászkába való beömlésének övezetében amolyan gyalogos-turista megálló- és szálláshely alakult ki.
2016-04-20: Pénz, piac, vállalkozás - :

Kárpát-medencei vállalkozás-fejlesztés (Magyar–magyar kapcsolatok)

Magyarország célja, hogy a gazdasági feltételek javítása révén is hozzájáruljon a külhoni magyarság nemzeti identitásának megőrzéséhez – jelentette ki Fazekas Sándor a Kárpát-medencei élelmiszer-előállítók konferenciájának megnyitóján, Budapesten.  A magyar földművelésügyi miniszter mellett a nemzetpolitikai államtitkárság, illetve a külügyminisztérium is a Kárpát-medencei egységes vállalkozás-fejlesztést támogatja.