Versek szórakozásként

2016. április 20., szerda, Közélet

A vers az, amit mondani kell – tanultuk Kányádi Sándortól, ő pedig egy kisdiáktól. És mivel tudják a költők a legjobban meghálálni az ilyen meghatározást? Hát verssel – és mert a héten az iskolai program sem szokványos, a rendhagyó irodalomórára már vakációt megelőlegező derűt hozott három magyarországi alkotó.

  • fotó: Sánta István
    fotó: Sánta István

Jeney Zoltán, Havasi Attila és Györei Zsolt sok-sok mókás állatról és helyzetről mondott verset a Bod Péter Megyei Könyvtárba begyűlt kisebb és nagyobb diákoknak, és a hallgatóságban bizonyára voltak olyanok, akik később még megkeresnek egy-egy medvés, mamutos, csikóhalas vagy tejbegrízes költeményt, elvégre nevetni mindig jó, és lehet, hogy a répa is jobban lemegy, ha megfelelő rímmel tálalják. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2016-04-20: Közélet - Váry O. Péter:

Reszkessetek, rózsatolvajok (Jegyzet)

Legalább nem tapostak. Csak óvatosan, hogy senki meg ne lássa, lehajoltak. Mintha cipőfűzőt kellene megkötni. Vagy egy földön heverő öt banist felvenni. Mert ugyebár aki a kicsit nem becsüli. Na jó, kesztyűs kézzel előbbi művelet nem könnyű. Utóbbi meg éppenséggel lehetetlen. A kesztyű márpedig kell. Mert nincsen rózsa tövis nélkül. És piszkosul fáj az embernek, ha siettében belemarkol pont a legnagyobb tüskébe.
2016-04-20: Közélet - :

Mini diákkórus-fesztivál

Az általános iskolások számára tartott múlt hétvégi diákolimpia visszhangos sikere még el sem ült, s máris közönség elé lépett Sepsiszentgyörgy néhány diákegyüttese. Igaz, a Szent György Napi diákkórus-fesztiválon, amely sorrendben a hatodik kiadásához érkezett, elsősorban a középiskolás karok vettek részt, a tavaly még közel kétórás koncert is rövidebbre sikeredett a Krisztus Király-templomban.