Mini diákkórus-fesztivál

2016. április 20., szerda, Közélet

Az általános iskolások számára tartott múlt hétvégi diákolimpia visszhangos sikere még el sem ült, s máris közönség elé lépett Sepsiszentgyörgy néhány diákegyüttese. Igaz, a Szent György Napi diákkórus-fesztiválon, amely sorrendben a hatodik kiadásához érkezett, elsősorban a középiskolás karok vettek részt, a tavaly még közel kétórás koncert is rövidebbre sikeredett a Krisztus Király-templomban.

  • A Székely Mikó Kollégium diákkórusa énekel. Fotó: Demeter Attila
    A Székely Mikó Kollégium diákkórusa énekel. Fotó: Demeter Attila

Az iskola másként rendhagyó oktatási héten ugyanis a kórusokban szereplő diákok is különböző tanulmányi kirándulásokon vesznek részt, táboroznak. A fesztiválon végül a Székely Mikó Kollégium diákkórusa, a Református Kollégium énekkara, a Plugor Sándor Művészeti Líceum Eufónia ifjúsági vegyes kara és az első díjas Campanella méretkezett meg, karvezetők: Dombora Anna, Szilágyi Andrea, Sipos Zoltán és Lőfi Gellért, aki egyben a fesztivál kezdeményezője, szervezője is. A rendezvény célja továbbra is az ifjúság kóruskultúrájának fejlesztése, művelése, az erdélyi zenei élet népszerűsítése, továbbá fontos tudatosítani az együtt éneklés közösségformáló erejét – hangsúlyozta Lőfi Gellért. (ferencz)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 367
szavazógép
2016-04-20: Közélet - :

Versek szórakozásként

A vers az, amit mondani kell – tanultuk Kányádi Sándortól, ő pedig egy kisdiáktól. És mivel tudják a költők a legjobban meghálálni az ilyen meghatározást? Hát verssel – és mert a héten az iskolai program sem szokványos, a rendhagyó irodalomórára már vakációt megelőlegező derűt hozott három magyarországi alkotó.
2016-04-20: Közélet - Iochom István:

Labradorok az iskolákban

A kézdivásárhelyi Turóczi Mózes-iskolában ezen a héten az iskola pedagógusai változatos programokat állítottak össze, amelyből a gombaismertető előadás, a babamúzeum, egy gyár és egy pékség meglátogatása, a filmvetítés, az egészségügyi felkészítő, az író-olvasó találkozó, a kirándulás és kutyabemutató sem hiányzott. Hétfőn Forró Béla, a kézdivásárhelyi Székely Kutyaklub vezetője a sepsiszentgyörgyi Református Kollégiumban, tegnap a szentkatolnai Bálint Gábor-, majd a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes-iskolában tartott két labradorral, Goldyval és Kyrával előadást a kutya–ember barátságról, ma Imecsfalvára, holnap pedig Csernátonba viszi a két idomított ebet. A tanulóknak nagy élményt jelentett a kutyák megsimogatása.