Kolozsváron maradt Horváth Anna

2016. június 25., szombat, Belföld

Az RMDSZ és a Nemzeti Liberális Párt (NLP) Kolozs megyei szervezeteinek megállapodása értelmében Horváth Anna marad Kolozsvár alpolgármestere, és Vákár István viselheti a Kolozs megyei tanács alelnöki tisztségét – jelentették be az RMDSZ helyi vezetői tegnapi kolozsvári sajtótájékoztatójukon.


 A megállapodás kitér arra is, hogy Kolozsváron és a többi Kolozs megyei településen, ahol a két politikai szervezet alkot többséget a helyi önkormányzatban, a kisebbségek helyi számarányától függetlenül háromnyelvű, román–magyar–német helységnévtáblák kihelyezéséről fogadnak el tanácsi határozatokat. Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke kijelentette: mind az NLP, mind a Szociáldemokrata Párt helyi vezetőivel tárgyaltak, mindkét félnek felvetették a többnyelvű helységnévtáblák kérdését, és egyik sem képviselt elutasító álláspontot ebben a kérdésben. A politikus hozzátette: elérkezett az idő arra, hogy Kolozsvár a nyelvi jogok érvényesítése terén is példává váljék az ország települései számára. A megállapodás értelmében magyar alpolgármestere lesz Aranyosgyéresnek, Bánffyhunyadnak és a Kolozsvárral csaknem összeépült 25 ezer lakosú Szászfenesnek is. Ezeken a településeken is háromnyelvű helységnévtáblát helyeznek ki.
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2016-06-25: Világfigyelő - :

Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból

A kilépést pártoló tábor nyerte meg a brit EU-tagságról tartott csütörtöki népszavazást. Az eredmény hivatalos közlése után David Cameron kormányfő tegnap bejelentette távozási szándékát.
 
2016-06-25: Belföld - :

Visszavonták a tanúsítványt

Elveszítette az FSC CoC fenntarthatósági tanúsítványt a Holzindustrie Schweighofer. A Forest Stewardship Council közleményéből kiderül, a minősítés visszavonására azt követően került sor, hogy a tanúsítványt kibocsátó Quality Austria nevű cég kibocsátói engedélyét május 29-én felfüggesztették.