Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Visszavonták a tanúsítványt

2016. június 25., szombat, Belföld

Elveszítette az FSC CoC fenntarthatósági tanúsítványt a Holzindustrie Schweighofer. A Forest Stewardship Council közleményéből kiderül, a minősítés visszavonására azt követően került sor, hogy a tanúsítványt kibocsátó Quality Austria nevű cég kibocsátói engedélyét május 29-én felfüggesztették.


 A fenntarthatósági tanúsítvány odaítélésének jogosságát számos civil szervezet vitatta. A civilek – a WWF, a Neuer Weg és mások – többek között felrótták, hogy a tanúsítvány kiállításánál a Quality Ausztria nem konzultált a vállalattal szemben bírálatokat megfogalmazó környezetvédelmi szervezetekkel, és ignorálta a médiában megjelent, a Schweighoferre nézve terhelő információkat is. A HS a vádak szerint illegálisan kitermelt fát is átvesz romániai fafeldolgozóiban, sőt bónuszrendszerrel bátorítja a plusz famennyiséget szállító partnereit, ugyanakkor a rönkfamérésnél nem elfogadott módszereket használ. Az FSC-tanúsítvány elvesztése további imázsvesztés a Holzindustrie Schweighofer számára – kommentálta a hírt Hans Hedrich, a Neuer Weg alelnöke.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1059
szavazógép
2016-06-25: Belföld - :

Kolozsváron maradt Horváth Anna

Az RMDSZ és a Nemzeti Liberális Párt (NLP) Kolozs megyei szervezeteinek megállapodása értelmében Horváth Anna marad Kolozsvár alpolgármestere, és Vákár István viselheti a Kolozs megyei tanács alelnöki tisztségét – jelentették be az RMDSZ helyi vezetői tegnapi kolozsvári sajtótájékoztatójukon.
2016-06-25: Közélet - Fekete Réka:

Emléktáblát avattak (Az országos erdészeti egyesület vándorgyűlése)

Bedő Alberték, akik a XIX. századvégi Magyarország felemelkedésének motorjai voltak, pontosan érezték és tudták, hogy a nemzet egysége és felemelkedése elengedhetetlenül fontos a kiegyezés után. Pontosan tudták, milyen útra kell rálépni az országnak, melyek azok a célok, amelyeket meg kell fogalmazni – hangsúlyozta Bitay Márton Örs, a magyar földművelődésügyi minisztérium államtitkára tegnap a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium udvarán az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) 1898. évi vándorgyűlése emlékére állított emléktábla avatóján. A száztizennyolc évvel ezelőtti eseményről Tóth-Bartos András, a Székely Nemzeti Múzeum történésze tartott vetített képes előadást abban a teremben, ahol az OEE küldöttei egykor összegyűltek.