Kampányban az RMDSZKonzultáció intézményvezetőkkel

2008. május 15., csütörtök, Közélet

Egyhetes konzultáció után az eredeti elképzelések, ötletek kiegészítésével körvonalazódik az RMDSZ várositanácstag-jelöltjeinek négyéves programja. Sztakics Éva, Keresztély Irma és Klárik Attila, a kulturális, oktatási és egyházi fejezet kidolgozásával megbízott csapat tagjai civil szervezetekkel, a művelődési és oktatási intézmények vezetőivel tanácskoztak.

A CIVEK, a sepsiszentgyörgyi civil szervezetek egy részét tömörítő szövetség elsősorban azt kérte, hogy az önkormányzat a sok apró művelődési program finanszírozása helyett támogasson kevesebb, de jelentős terveket.

Javasolták, hogy a Lábas Házban egy mindenki által elfogadott kritériumrendszer alapján utalják ki az irodákat, és egyetértettek abban, hogy az elmúlt években a pénzeket politikamentesen osztották szét — mondta el Sztakics Éva. A művelődési intézmények vezetői a két színház különválasztását és a bábszínház függetlenedését kérték, felmerült, hogy nemcsak felület szempontjából, de programokkal is bővíteni kell a városi művelődési ház kínálatát, egyre nagyobb az igény, és jelentős szerepet játszhat a polgárosodásban — hangsúlyozta Keresztély Irma, aki azt is javasolta: ez utóbbi intézmény névadására hirdessenek pályázatot. A főiskola ősztől beindítja az ipari biotechnika szakot, és folyamatban van az egyetemi kutatási központ akkreditálása, illetve a mesterképzés beindítása, az épülő diáknegyed idén tető alá kerül. Nyolc program körvonalazódik az iskolák, óvodák felújítására: ahol még nem történt meg, kicserélik a nyílászárókat, de tervezik az épületek külső hőszigetelését, tetőjavításokat, a villanyhálózatok cseréjét, az osztálytermek szépítését, új bútorzattal való felszerelését és az iskola-, óvodaudvarok barátságosabbá, zöldebbé tételét is. Kialakítják a prioritáslistát, és igyekeznek kormánypénzekből, strukturális alapokból és a helyi költségvetésből biztosítani a finanszírozást — ígérték. Sztakics Éva közölte, pontosan ismerik a gondokat, az iskolák vezetőivel eddig csak ők tárgyaltak, és jövő héten véglegesítik a részletes munkaütemtervet is.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 436
szavazógép
2008-05-15: Közélet - Farkas Réka:

Kulturális fővárossá alakítanák Sepsiszentgyörgyöt (Kampányban az MPP)

,,Egy város számára mindennél fontosabb, hogy saját tevékenységét, jó hírnevét, presztízsét és jövendőbeli terveit minden rangos és hitelt érdemlő kommunikációs csatornán szétkürtölje és továbbítsa.
2008-05-15: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Nehéz, de nem reménytelen

Nyakunkon a helyhatósági választás, a politikusok, a közélet más szereplői jó ideje csak a fejlesztési stratégiákról, sikerekről vagy tervekről beszélnek, miközben a kisember, illetve az ország lakosságának zöme kisszerű, napi megélhetési gondokkal küzd.