Szakmai tanácskozások a városért

2008. május 15., csütörtök, Közélet

Szakmai alrészekre osztva, tanácskozások tapasztalatait összegezve igyekszik kialakítani következő négy évre szóló programját az RMDSZ sepsiszentgyörgyi önkormányzatba pályázó csapata — jelentette be Tóth-Birtan Csaba, a városi lista vezetője.

Ezen a héten településfejlesztési, gazdasági kérdésekről tájékozódnak, hat-hét szakmai találkozót terveznek — mondta Czimbalmos Kozma Csaba programfelelős. Hétfőn a lakótársulások gondnokaival tárgyaltak, elsősorban általánosabb kérdésekről kellett volna véleményt cserélniük, de sajátos témák, gondok is napirendre kerültek. Régóta görgetett problémák, melyekre eddig nem sikerült megoldást találniuk: a kilakoltatások, a nagy adósságot felhalmozók, a kutyasétáltatás, a játszóterek, a lakótelepi parkolók, a járdák állapota, mind szóba kerültek, és több kérdésben megoldások is megfogalmazódtak — hangsúlyozta Czimbalmos. Felmerült az is, hogy a lakótársulások, tulajdonosi társulások alakítsanak városi föderációt, így sok problémát könnyebben orvosolhatnának — fűzte hozzá Sztakics Éva. Tárgyalóasztalhoz ülnek még a kereskedelmi kamara, az Asimcov vállalkozói szövetség, a zöldek képviselőivel, a kereskedőkkel, vendéglátókkal, építészekkel, de lesz beszélgetés a város közlekedési hálózatáról is — emelte ki Czimbalmos.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 960
szavazógép
2008-05-15: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Nehéz, de nem reménytelen

Nyakunkon a helyhatósági választás, a politikusok, a közélet más szereplői jó ideje csak a fejlesztési stratégiákról, sikerekről vagy tervekről beszélnek, miközben a kisember, illetve az ország lakosságának zöme kisszerű, napi megélhetési gondokkal küzd.
2008-05-15: Közélet - Farkas Réka:

A sajtó segítségét kérik (Függetlenek kampánya)

Megválasztása esetén nagy hangsúlyt fektet majd a sajtóval való együttműködésre ― ígéri Barkó István sepsiszentgyörgyi független polgármesterjelölt. A média hozzá­járulhat a városháza közszolgálatá­nak eredményesebbé tételéhez azáltal, hogy helyet ad a véleményeknek, kritikáknak, ötleteknek, javaslatoknak.