Függetlenek kampányaA sajtó segítségét kérik

2008. május 15., csütörtök, Közélet

Megválasztása esetén nagy hangsúlyt fektet majd a sajtóval való együttműködésre ― ígéri Barkó István sepsiszentgyörgyi független polgármesterjelölt. A média hozzá­járulhat a városháza közszolgálatá­nak eredményesebbé tételéhez azáltal, hogy helyet ad a véleményeknek, kritikáknak, ötleteknek, javaslatoknak.

Barkó István kiemelten figyelni kíván az ilyen visszajelzé­sekre, de a lakosság megszólításának, tájékoztatásának és mozgósításának is a média az egyik eszköze ― véli. Népnevelői szerepet is betölthetnek a lapok, rádiók, televíziók, ezt is ki kell használnia a leendő polgármesternek, sokszor ― betegség vagy bűnö­zés esetében egyaránt ― a megelőző életmódra nevelés hatékonyabb, mint az utólagos kezelés ― emelte ki. ,,A médiával szemben a teljes nyitottság híve vagyok, nemcsak megtűrném, hanem elvárnám, hogy az újságírók részt vegyenek a tanácskozásokon, gyűléseken, betekintést nyerjenek a városháza műhelytitkaiba" ― hangsúlyozta Barkó.

Szakemberekre lesz szükség

Eddigi tapasztalatait, munkáját ajánlja a választók figyelmébe Papp Adolf, aki függetlenként pályázik a sepsiszentgyörgyi önkormányzatba. ,,A következő négy évben robbanásszerű változásra számíthatunk, hatalmas pénzösszegeknek kellene érkezniük Sepsiszentgyörgyre, és komoly gondokkal szembesülünk majd: szaktudás nélkül nem lehet lehívni, elkölteni ezeket az uniós pénzeket" ― hangsúlyozta. Nagyon sok szakemberre és kivitelezőre lesz szükség. Azért szeretne bekerülni a városi tanács csapatába, mert eddigi tapasztalataival hozzá tudna járulni a sikeres városfejlesztéshez ― fejtette ki. Azért szeretne tenni, hogy emberközpontú intézményrendszer jöjjön létre Sepsiszentgyörgyön.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 431
szavazógép
2008-05-15: Közélet - Farkas Réka:

Szakmai tanácskozások a városért

Szakmai alrészekre osztva, tanácskozások tapasztalatait összegezve igyekszik kialakítani következő négy évre szóló programját az RMDSZ sepsiszentgyörgyi önkormányzatba pályázó csapata — jelentette be Tóth-Birtan Csaba, a városi lista vezetője.
2008-05-15: Belföld - x:

Hírsaláta

ELADNÁK AZ ÁSVÁNYVÍZKÉSZLETET. Egy magántulajdonban lévő kereskedelmi társaság felügyelete alá kerülhet a teljes romániai ásványvízüzlet. Emiatt kongatta meg a vészharangot a Traian Băsescu államfőnek címzett nyílt levélben a Romániai Ásványvíz-egyesület (ARAMIN).