Domokos Géza-emlékplakett Csíkszeredában

2008. május 15., csütörtök, Közélet

A tavaly elhunyt Domokos Géza író, szerkesztő, a Kriterion Kiadó egykori igazgatója, az RMDSZ alapító elnöke, a romániai magyarság kimagasló személyisége 2008. május 18-án töltötte volna be életének nyolcvanadik esztendejét.

Az évforduló alkalmából május 16-án, pénteken 12 órakor a Kriterion Alapítvány emlékplakettet helyez el a csíkszeredai, Petőfi utcai Kriterion Ház falán. A domborművet Hunyadi László szobrászművész készítette. Az emlékünnepségre szeretettel várják Domokos Géza tisztelőit, barátait. A rendezvényt az Eurotrans és a Communitas alapítvány támogatja.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 433
szavazógép
2008-05-15: Közélet - Farkas Réka:

Körbe-karikába Szentgyörgyön (Egynapos kampánymaraton)

Egynapos folyamatos kampánya végén sajtótájékoztatón összegezte 24 óra tapasztalatait Antal Árpád, az RMDSZ polgármesterjelöltje. Számos helyen járt, sok emberrel sikerült beszélgetnie, többnyire nyitottsággal találkozott, és szembesült néhány, általa eddig ismeretlen gonddal is.
2008-05-15: Közélet - Váry O. Péter:

Visszatér a középkor

Kemény harcok dúlnak majd Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeumban, Vargyason és az eresztevényi Óriáspince-tetőn is, páncélos vitézek jönnek, csattognak kardjaik, sikoltanak nyílvesszeik, zúg a kelevéz — beveszik-e Háromszéket? Igen is, meg nem is.