Háromszéken kampányol Orbán Viktor

2008. május 16., péntek, Közélet

Kiemelkedő fontosságúnak nevezte Kovács István unitárius lelkész, az MPP megyeitanácselnök-jelöltje a keddi, Orbán Viktorral folytatott tanácskozást. Szász Jenő pártelnökkel és három másik megyeielnök-jelölttel együtt Budapesten találkoztak a Fidesz vezetőivel.

Orbán történelmi fontosságúnak nevezte az MPP bejegyzését, és kidolgozott keretprogramját nemcsak az erdélyi magyarság, de a Kárpát-medencei összmagyarság szempontjából is stratégiai jelentőségűnek tartja, a Fidesz természetes szö­vetségesének tekinti az MPP-t — tájékoztatott Kovács István. ,,Reményét fejezte ki, hogy az MPP hozzájárul, hogy létrejöhessen az erkölcsi többség az eddigi egyszólamú politizálás helyett, mert erre nagy szükség van az erdélyi magyar közélet egészségessé válása szempontjából" — emelte ki az MPP háromszéki tanácselnökjelöltje. A Fidesz elnöke elismerését fejezte ki az MPP-nek, hogy kellő bölcsességgel viszonyultak a jelöltállításhoz, és lemondtak például a marosvásárhelyi polgármester-jelölésről. Ugyanakkor sajnálta, hogy az RMDSZ ezt nem viszonozta.

Orbán Viktor meglepően tájékozott volt az erdélyi, székelyföldi helyzetről, megfogalmazása szerint, ha elnyerik Hargita megye és Háromszék megyei önkormányzati vezető tisztségeit, mivel ez ,,Erdély szívét jelenti", bízni lehetne abban, hogy érvényesülnek a nemzeti értékek, a keresztény gondoskodás és az autonómia ügye lényeges lépést tenne a megvalósítás felé. ,,A háromszéki ügy fontosságát és támogatását kifejezendő jelezte, a kampányidőszak alatt eljön, és itt, a helyszínen is bizonyítja, hogy szövetségesek vagyunk, és a Fidesz támogatja az MPP győzelmét" — emelte ki Kovács István. Orbán Viktor látogatásának időpontjáról még folynak az egyeztetések, várhatóan a kampány utolsó hetében két napot tölt majd Há­romszéken. Az már bizonyos, hogy Sepsiszentgyörgyön jelen lesz egy nagy kampánygyűlésen, szeretné, ha ezt ismét az unitárius templomnál tartanák, mert emlékezetes számára az ott megrendezett novemberi Tőkés-kampánytalálkozó. Orbán Viktor most ismét elmondta, örvend, hogy tavaly ősszel a bátorság győzött Szé­kelyföldön.

Kovács István sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a Székely Hírmondó félretájékoztatta olvasóit az MPP kampánynyitó gyűléseiről, és kikezdte Vikidál Gyulát „azért, mert a mi kampányunkon lépett fel". Úgy vélte, vetélytársa, Tamás Sándor a résztulajdonában levő lapot használja fel ellenfele elvtelen lejáratására. ,,Érdekes módon alig felfedezhető az RMDSZ-es plakátokon, transzparenseken a szövetség jelvénye. Szomorú­nak tartom, hogy egy párt úgy kampányol, hogy letagadja saját magát, csak úgy van esélye jelöltjeinek, ha nem tudják, mit képviselnek" — fejtette ki. Vidéki körútjukat sikeresnek nevezte. ,,A panaszok, tapasztalatok alapján kijelentem már most, ha úgy alakul, hogy megnyerem a választásokat, végérvényesen szakítok az eddigi RMDSZ-es gyakorlattal, a nem RMDSZ-es települések büntetésével. Ez egy beteg, egypártrendszeri megnyilvánulás. Egy igazi vezető nem a politikai színezet szerint támogatja a településeket, hanem igyekszik mindeniket felzárkóztatni" — jelentette ki Kovács István, az MPP megyeitanácselnök-jelöltje.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 964
szavazógép
2008-05-16: Nyílttér - Iochom István:

Ipari parkként hasznosítható a csavargyár (Visszajelzés)

A csavargyár megvásárlásával kapcsolatosan kirobbant vitában Ráduly-Baka Lajos, az Egyesület az MTS Rt. Vagyona Megmentéséért igazgatótanácsának elnöke rendkívül kemény hangon bírálta az RMDSZ-t és Török Sándor kézdivásárhelyi polgármestert, aki álláspontját a következőképpen fogalmazta meg:
2008-05-16: Közélet - Iochom István:

Kézdivásárhely városfejlesztési távlatai

Kedden este a Vigadó emeleti kistermében mintegy száz érdeklődő jelenlétében ismertette Kézdivásárhely fejlesztési koncepcióját az önkormányzat megbízásából dr. Letenyei László, a tanulmányt készítő munkacsoport szakirányítója és munkatársa, Kovács Lehel.