Kézdivásárhely városfejlesztési távlatai

2008. május 16., péntek, Közélet

Kedden este a Vigadó emeleti kistermében mintegy száz érdeklődő jelenlétében ismertette Kézdivásárhely fejlesztési koncepcióját az önkormányzat megbízásából dr. Letenyei László, a tanulmányt készítő munkacsoport szakirányítója és munkatársa, Kovács Lehel.

A város hosszú távú fejlesztési stratégiáját és koncepcióját megalapozó dokumentumot több mint egy éve lépésről lépésre készítették a TeTT Consult Románia és a Regio Consult Kft. munkatársai európai uniós előírások szerint.

Török Sándor polgármester és az önkormányzat rendkívül fontosnak látta, hogy Kézdivásárhely polgárai véleményezzék az eddig elvégzett kutatások eredményeit, hozzászólásaikkal segítsék a végleges stratégia kialakítását. A társadalmi vitát megelőzően a múlt örökségére, a jelen tennivalóira és a jövő célkitűzéseire épülő iratot sokszorosították, és eljuttatták mindazokhoz, akiknek a véleményére kíváncsiak voltak. Dr. Letenyei László és Kovács Lehel vetített képes előadáson mutatta be fejezetenként a közel ötvenoldalas dokumentumot, melynek meghatározó szerepe lesz a céhes város hosszú távú fejlesztésében. A kutatási anyag többek között bemutatja a város alapvető adottságait, mentális térképét, stratégiai előnyeit és hátrányait, a turisztikai központtá válás lehetőségeit, a munkahelyteremtő beruházásokat, Kézdivásárhelyt mint kistérségi központot, a főtérprogramot, demográfiai és népesedési adatait, a helyi gazdaságot, ingatlanpiacot, városépítést, egészségügyet, oktatási hálózatot, művelődési életet, idegenforgalmat és a városfejlesztés pilléreit. A kétórás fórum vitával ért véget.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1017
szavazógép
2008-05-16: Közélet - Farkas Réka:

Háromszéken kampányol Orbán Viktor

Kiemelkedő fontosságúnak nevezte Kovács István unitárius lelkész, az MPP megyeitanácselnök-jelöltje a keddi, Orbán Viktorral folytatott tanácskozást. Szász Jenő pártelnökkel és három másik megyeielnök-jelölttel együtt Budapesten találkoztak a Fidesz vezetőivel.
2008-05-16: Közélet - Farkas Réka:

Székelyföldi útjavítások

Mindennapos gondunk a székelyföldi úthálózat állapota. Az elmúlt három-négy évben sikerült feljavítani az országutak nagy részét, a nagy adósság a 12-es út, amely Kököstől Sepsiszentgyörgyön át Csíkszeredába, Gyergyóba vezet, de ezen is hamarosan elkezdődnek a teljes rehabilitációs munkálatok — jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Tamás Sándor, az RMDSZ megyeitanácselnök-jelöltje, aki útügyekben a legilletékesebbet, Tánczos Barna államtitkárt hívta meg, hogy beszámoljon a legújabb fejleményekről.