Halálos munkabaleset Bereckben

2008. május 16., péntek, Közélet

Tegnap 9 óra után pár perccel Gábor Áron szülőfalujának főterén, a magánerdészet épülete előtt halálos munkabaleset történt. A községközpont szennyvízcsatornázását előkészítve sáncot ásott a kivitelező szatmárnémeti cég munkacsoportja.

Miután az erőgép megásta a több mint két és fél méteres árkot, két munkás ellenőrzésre lement, majd a deszkatámfal megépítése következett volna, de a frissen ásott föld a két embert maga alá temette. Egyiküket a munkatársaiknak sikerült kimenteniük a föld alól. A kézdivásárhelyi mentő 9.45 órakor beszállította nyílt koponyasérüléssel a kézdivásárhelyi kórházba, ahol elsősegélynyújtás után a brassói sürgősségi kórházba vitték. Állapota lapzártakor még válságos volt. Társa a beomlott föld alatt lelte halálát, mire kiásták, már nem élt. Elsőként a kézdivásárhelyi rendőrség bűnügyi osztályának munkatársai, valamint a megyei ügyészség egyik szakértője érkezett a helyszínre, majd tizenegy órakor a munkavédelmi felügyelőség két felügyelője is megjelent. A munkabaleset körülményeinek kivizsgálása és a felelősök azonosítása folyamatban.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 431
szavazógép
2008-05-16: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Megszűnhet az oroszpiac

Lehet, hogy fölöslegesen vertek pénzt a sepsiszentgyörgyi ,,oroszpiacon" áruló kereskedők butikjaik felújításába: Albert Álmos polgármester szerint az egész (nemrég kezdődött) építkezés törvénytelen, és az eladás is azzá válik, mert újabban a városháza bocsátja ki a kereskedelmi engedélyeket, és erre a helyre nem fog adni.
2008-05-16: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Új ipartelep Alsó-Háromszéken

Az Illyefalvát a 12-es műúttal összekötő szakasz mellett, Kökös történelmi határában gyorsított ütemben építenek egy betonidomkőgyárat, mely a község területén megjelent több ipari egység egyike.