Megszűnhet az oroszpiac

2008. május 16., péntek, Közélet

Lehet, hogy fölöslegesen vertek pénzt a sepsiszentgyörgyi ,,oroszpiacon" áruló kereskedők butikjaik felújításába: Albert Álmos polgármester szerint az egész (nemrég kezdődött) építkezés törvénytelen, és az eladás is azzá válik, mert újabban a városháza bocsátja ki a kereskedelmi engedélyeket, és erre a helyre nem fog adni.

Aki tehát árulni akar, kénytelen lesz áthurcolkodni a csendőrlaktanya mellé, a sok évvel ezelőtt épp e célból épült, de mindmáig eléggé pangó Europiacra; ami pedig a valamikori jégpályát illeti, az ugyan most magántulajdonban van, de a privatizációs szerződés és a sporttörvény aligha engedi rendeltetése megváltoztatását, focipályát sem alakíthatnak ki belőle — jelentette ki a nemsokára távozó városvezető, aki a helyi sajtóból értesült az ott folyó átalakításokról, és úgy látja, hogy a következő önkormányzati testületnek ,,keményen kell megfognia" a kérdést. Egyelőre annyit tettek, hogy megbírságolták Ciprian Maniga vállalkozót az engedély nélkül elkezdett munkálatokért, ámbár egy több száz eurós beruházás esetében aligha nyom a latban egy háromezer lejes váratlan kiadás. Valószínűleg botrány lesz — vélekedett Albert Álmos —, de a törvényességet be kell tartani, és ezt az oroszpiacon több hatóság, köztük elsősorban a pénzügy és a fogyasztóvédelem is köteles számon kérni.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1041
szavazógép
2008-05-16: Közélet - Bodor János:

A kommandói útnak most nincs tétje

A választási kampány hevében feledésbe merült a Kommandóra vezető út sorsa. A kovásznai szívkórháztól a siklóig egyik gödör a másikat éri. Ha a siklóig kibírja az autó, akkor a pilisi vízvevőig aránylag elfogadható körülmények között lehet közlekedni.
2008-05-16: Közélet - Iochom István:

Halálos munkabaleset Bereckben

Tegnap 9 óra után pár perccel Gábor Áron szülőfalujának főterén, a magánerdészet épülete előtt halálos munkabaleset történt. A községközpont szennyvízcsatornázását előkészítve sáncot ásott a kivitelező szatmárnémeti cég munkacsoportja.