A másik szakszervezet kivár

2008. május 16., péntek, Közélet

Nem csatlakozik a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház adminisztrációban dolgozó személyzetét tömörítő szakszervezet a Sanitas szerdán bejelentett munkakonfliktusához, hanem tárgyalásos úton igyekszik elérni a fizetésemelést.

A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint a TESA-szakszervezet az új kollektív munkaszerződésben kívánja leszögezni, melyik hónaptól alkalmazzák az új fizetési rácsot, amit az idei 17-es kormányrendelet szabályoz a sürgősségi kategóriába sorolt egészségügyi intézmények esetében. A vonatkozó jogszabály szerint leghamarabb májustól, legkésőbb szeptembertől kell emelni a béreket, amit a megyei kórház vezetősége jelenleg nem tud teljesíteni, de nem zárkózik el a rendelet későbbi alkalmazásától.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 964
szavazógép
2008-05-16: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Új ipartelep Alsó-Háromszéken

Az Illyefalvát a 12-es műúttal összekötő szakasz mellett, Kökös történelmi határában gyorsított ütemben építenek egy betonidomkőgyárat, mely a község területén megjelent több ipari egység egyike.
2008-05-16: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Vadak ellen

Fékevesztetten pusztít a vad mindenütt Háromszék-szerte. Bosszantó, hogy mihelyt a gazda elülteti a krumplit, néhány nap múlva rá is áll a vaddisznó a pityóka sorára: kitúrja és megeszi.