Vadak ellen

2008. május 16., péntek, Közélet

Fékevesztetten pusztít a vad mindenütt Háromszék-szerte. Bosszantó, hogy mihelyt a gazda elülteti a krumplit, néhány nap múlva rá is áll a vaddisznó a pityóka sorára: kitúrja és megeszi.

A védekezés utóbbi évtizedekben kialakult módozatainak egyikét Mikóújfalu és Málnás között kaptuk lencsevégre. A drótra kötött műanyag palackok megfélemlítik a garázdát — hiszi a föld gazdája. No de kérdés, hogy ősszel, a betakarodás után mi lesz a palackok sorsa...

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 963
szavazógép
2008-05-16: Közélet - Fekete Réka:

A másik szakszervezet kivár

Nem csatlakozik a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház adminisztrációban dolgozó személyzetét tömörítő szakszervezet a Sanitas szerdán bejelentett munkakonfliktusához, hanem tárgyalásos úton igyekszik elérni a fizetésemelést.
2008-05-17: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Miénk a győzelem

Jóformán szavakba sem lehet önteni azt az élményt, amelyet átéltünk a tegnapi kosármeccsen, szinte szegénynek tűnik a nyelv, amikor a sportcsarnokban uralkodó hangulatot kell leírni, mert azt látni, hallani, érezni kell, ahogy zúg az ének, csendül a taps, szólnak a dudák, ahogy egyszerre lendülnek a karok a magasba, mert újabb pontokat szereztünk, mert közelebb kerültünk a győzelemhez.