Új erdővidéki hetilap

2008. május 17., szombat, Közélet

A Bardoc—Miklósvárszék Egyesület Vidékünk címmel új erdővidéki hetilapot indított útjára. Mint az olvasókhoz intézett soraikból kiderül, Baróton nemcsak a választások idejére létrehozott, pártosodó kiadvány született, hanem a közéletről riportban, interjúban, tudósításban és jegyzetben objektíven beszámoló, soraiért felelősséget vállaló hetilap kerül piacra.

Az első számban rövid riportban számolnak be Olasztelek néhány időszerű eseményéről, de helyet kap benne a köpeci magyarok és a roma közösség összetűzése, Károly herceg miklósvári látogatása és a baróti gyökerekkel is rendelkező nemEZ együttes első lemezének megjelenése alkalmából készült interjú is. A Köztünk élnek — közülünk származnak rovatban a Köpecen született budapesti színésznővel, íróval és előadóművésszel, Györffy Rózsával közölt portréinterjúban a művésznő életpályájájának néhány meghatározó pillanatáról és a szülőfalujával, az itthoni emberekkel való kapcsolattartásáról írnak. A történelmi oldalon Zágoni István Székelyek ítéletidőben című, az 1918 végén létrejött székely hadosztályról — a szervezkedés és toborzás központja Barót volt! — szóló könyvének első részét közlik. A gyerekeknek a vicces nevű rovatvezető, Mókabóka mesével, verssel, kifestővel és rejtvénnyel kedveskedett.

A felelős szerkesztői feladatot Benkő Gyula, a Gyulai Líviusz Könyvtár alkalmazottja látja el, a munkatársak közt pedig nyugalmazott magyar szakos tanárnő, óvónő, egyetemista és frissen végzett értelmiségi is található.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 671
szavazógép
2008-05-17: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Csatát nyertek a Mikó ellen

Elfogadta a volt tanári lakások bérlőinek fellebbezését a megyei törvényszék abban a perben, amelyben a református egyházkerület a Mikó Kollégium egykori vagyonát próbálja visszaszerezni.
2008-05-17: Közélet - x:

Levél a 80 éves Domokos Gézához

Kedves Géza, egy éve nem vagy közöttünk, most lennél nyolcvanéves, ha élnél. Kissé bizonytalan vagyok e levelet illetően, nem tudom, miféle címzést írhatok a borítékra. Remélhetőleg, ha szellemed egy bárányfelhőről figyel bennünket, felvidul.