Csatát nyertek a Mikó ellen

2008. május 17., szombat, Közélet
Elfogadta a volt tanári lakások bérlőinek fellebbezését a megyei törvényszék abban a perben, amelyben a református egyházkerület a Mikó Kollégium egykori vagyonát próbálja visszaszerezni.

Ehhez tartozott a Konsza Samu utcai ház is, amelyet a volt bérlők ― az egyház szerint rosszhiszeműen ― megvásároltak. A bíróság alapfokon a volt tulajdonosnak adott igazat, most azonban a hajdani bérlők ― akik már nem pusztán saját lakásaik, hanem a híres sepsiszentgyörgyi iskola egyházi tulajdonjogát is vitatják ― nyertek csatát. A nagy értékű ingatlanokért vívott harc következő állomása várhatóan a brassói táblabíróság lesz.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1014
szavazógép
2008-05-17: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Emlékmű erdővidéki bányászoknak

Az emberi emlékezet egyelőre 1950-ig rögzítette az erdővidéki mélyművelésű szénbányák áldozatainak, munkabalesetben, tragikus körülmények között elhunytaknak a névsorát.
2008-05-17: Közélet - Hecser László:

Új erdővidéki hetilap

A Bardoc—Miklósvárszék Egyesület Vidékünk címmel új erdővidéki hetilapot indított útjára. Mint az olvasókhoz intézett soraikból kiderül, Baróton nemcsak a választások idejére létrehozott, pártosodó kiadvány született, hanem a közéletről riportban, interjúban, tudósításban és jegyzetben objektíven beszámoló, soraiért felelősséget vállaló hetilap kerül piacra.