Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Merkel: Németország Németország marad

2016. szeptember 8., csütörtök, Kitekintő

Sokkal jobb a menekültügyi helyzet, mint egy éve, de van még tennivaló, és az európai szolidaritás kívánnivalót hagy maga után – mondta a német kancellár tegnap a szövetségi parlamentben (Bundestag).

Angela Merkel az őszi parlamenti szezon hagyományosan legfontosabb eseményén, a jövő évi költségvetésnek a kancellári hivatal fejezetéről szóló vitájában arról is beszélt, hogy az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű, parlamenten kívüli párt előretörése kihívás a Bundestag valamennyi pártjának, Németország pedig a mélyreható változások közepette is megőrzi értékeit, így „Németország Németország marad”. A vasárnapi mecklenburg-elő-pomerániai tartományi választás eredményeiről szólva kiemelte, hogy az AfD valamennyi parlamenti párt rovására tört előre, ezért a Bundestag összes pártjának önkritikusan meg kell vizsgálnia, hogy mit kell másként csinálnia. „Mérsékelt hangnemben kell politizálni, a nyelvi eldurvulás folyamatába nem szabad bekapcsolódni, és nem szabad követni azokat, akik lózungokra és látszólag egyszerű megoldásokra építenek” – mondta. A kancellár a szövetségi kormány menekültpolitikáját érintő bírálatokat visszautasítva kiemelte: az egy évvel ezelőtti parlamenti vita idején uralkodó állapotokkal összehasonlítva megállapítható, hogy sokszorosan jobb a helyzet. A Németországba érkező menedékkérők száma nagymértékben és tartósan csökken, miközben Németország továbbra is megfelel humanitárius felelősségének. „Helyesnek bizonyult az uniós külső határok védelmére és a migráció illegalitásának felszámolására törekvő politika is, az EU–Törökország megállapodás pedig modellértékű, alkalmazni kell az észak-afrikai térség országaival kapcsolatban is” – mondta.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 589
szavazógép
2016-09-08: Kitekintő - :

Áder: Szigetvár védői példát mutattak az egész világnak

Tegnap felavatták a Szigetvár 1566-os védőinek tiszteletére emelt szoborcsoportot a szigetvári várban. Az ünnepségen részt vett Áder János magyar és Kolinda Grabar-Kitarović horvát államfő, valamint Veysi Kaynak török miniszterelnök-helyettes. Zrínyi Miklós gróf négyszázötven éve, 1566. szeptember 8-án halt hősi halált a rommá lőtt Szigetvárból kirohanó védők élén.
2016-09-08: Kitekintő - :

Horvátországi magyar gondok a választások előtt

Manipulálnak a választói névjegyzékkel a horvátországi parlamenti választások kimenetelének befolyásolása érdekében – jelentette ki Juhász Sándor magyar kisebbségi képviselő a kisebbségek parlamenti képviselői csoportjának sajtótájékoztatóján Zágrábban.