Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kötelező uniós kvótarendszerBrüsszel nem tágít

2016. szeptember 20., kedd, Világfigyelő

Az Európai Bizottság nem áll el a kötelező uniós kvótarendszerre vonatkozó tervektől annak ellenére, hogy egyesek így értelmezték a brüsszeli testületet vezető Jean-Claude Juncker múlt heti kijelentését, miszerint a szolidaritásnak szívből kell jönnie, nem lehet kierőszakolni – jelentette ki Margaritisz Szkínász bizottsági szóvivő tegnap Brüsszelben.
 

 

Újságírói kérdésre válaszolva Szkínász leszögezte, Juncker szavainak „nincsen köze a közösségi jog alkalmazásához, ami nem fakultatív”.
A menedékkérők uniós tagállamok közötti áthelyezése folyamatban van, igaz, nem a tervezett ütemben halad – tette hozzá.
Szkínász a visegrádi csoporthoz tartozó négy ország – Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia – „rugalmas szolidaritásra” vonatkozó javaslatára reagálva elmondta: „Az európai Bizottság feladata a nézeteltérések áthidalása, nem pedig a szakadékok elmélyítése a 27-ek közt, amelyekbe beletartoznak a négyek is”. A visegrádi csoport államai a migrációs válság kezelésével kapcsolatban azt szorgalmazzák, hogy az EU a menekültbefogadási képesség megítélésében vegye figyelembe az uniós tagországok gazdasági fejlettségét is.
Szkínász rámutatott, hogy a bizottság átfogó szemlélettel rendelkezik a menekültválság kezelésére. „Eredményeket szeretnénk látni” – tette hozzá.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 239
szavazógép
2016-09-20: Gazdakör - Incze Péter:

Pályázattal a helyi termékekért (Vidékfejlesztés)

A napokban értesültünk, hogy a Vidéki Beruházások Kifizetési Ügynökségének honlapján (www.afir.info) a „Támogatás az élelmiszer-ipari termékekkel való ellátásban szereplők közreműködésére” (16.4) intézkedés pályázati eligazító füzetének egy újabb, most még csak tanulmányozható változata jelent meg. Ez arra utal, hogy valószínűleg még ebben az évben újraindítják az intézkedés pályázhatóságát. Ennek lehetőségéről Szakál Andrást, a megyei vidékfejlesztési iroda igazgatóját kérdeztük.
 
2016-09-20: Világfigyelő - :

Berlinben is leszerepeltek Merkelék

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) története leggyengébb fővárosi eredményével, a szavazatok 21,6 százalékával végzett az első helyen a berlini tartományi törvényhozási (képviselőházi) választáson a hétfő hajnalban közzétett előzetes hivatalos végeredmény szerint. Történelmi mélypontra zuhant az eddigi koalíciós társ, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) választói támogatottsága is, és az Angela Merkel kancellár vezette párt ellenzékbe szorulhat. A választás nagy nyertese az SPD-től balra álló Baloldal és a CDU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD).