Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mégis ingyenes lesz a roaming

2016. szeptember 22., csütörtök, Kitekintő

Időkorlátozás nélküli ingyenes roamingszolgáltatásra tett javaslatot az Európai Bizottság – jelentette be Andrus Ansip digitális piacért felelős uniós biztos tegnap Brüsszelben. Az EB visszavonta szeptember elején tett előterjesztését az azt ért kritikák miatt. A legtöbb bírálat a tervezet azon részét érte, amely szerint a szolgáltatók az időkorlátok túllépése után roamingdíjat számíthattak volna fel, és a roaming legfeljebb háromszor, egymást követő 30 napos időszakra – összesen 90 napig – lett volna ingyenes.

Andrus Ansip most bejelentette, a 2017. június 15-től hatályos szabályozás értelmében megszűnik a roamingdíj az uniós ügyfeleknek az Európai Unió területén, a Bizottság javaslata szerint időkorlát alkalmazása nélkül, minden szolgáltatónak az otthoni díjazást kell biztosítania minden felhasználó számára. A Bizottság garantálja, hogy egyetlen uniós polgárnak se kelljen többet fizetnie külföldi mobilhasználat esetén, ugyanakkor szilárd védelmet kíván biztosítani a visszaélésszerű roaminghasználat megakadályozására – jelentette ki az uniós biztos.
A korábban 90 napban meghatározott időkorlát helyett az új bizottsági javaslat lehetőséget kíván biztosítani a szolgáltatóknak arra, hogy kiszűrjék azokat a felhasználókat, akik huzamosan többet használják mobiltelefonjukat külföldön, mint odahaza, de ilyen jellegű felárakat nem alkalmazhatnak az utazók, a nyaralók, a rendszeresen vagy huzamosan külföldön dolgozók, illetve a külföldi ösztöndíjas diákoknál.
Az Európai Bizottság erőfeszítéseinek köszönhetően a roamingdíjak folyamatosan és jelentősen csökkentek az elmúlt években. A 2015-ben elfogadott rendelet alapján legutóbb 2016. április 30-án csökkentek a díjak, jelenleg a mobiltelefonos hívásokért percenként legfeljebb 5 eurócentet, SMS-enként 2 eurócentet, az adatforgalomért pedig megabájtonként 5 eurócentet számolhatnak fel az EU-ban a szolgáltatók. Ezek a díjak 2017. június 15-ig érvényesek, azután pedig megszűnnek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 579
szavazógép
2016-09-22: Belföld - :

Hírsaláta

A PÁRT HA RANGSOROL. Központi utasítások végrehajtása, fenyegetőzés és vádaskodás, voksújraszámlálás különböző módszerekkel – röviden erről szólt az RMDSZ Maros megyei képviselő- és szenátorjelöltjeinek rangsoroló ülése hétfő este és az azt megelőző időszak. Minderről egyes jelöltek, de főként a szavazni össze­hívott küldöttek egy része számolt be. Volt, aki dicsekvésként, volt, aki felháborodva mutatta meg a telefonján lévő felvételt, melyet a szavazócéduláról készített a fülkében. „Nem emlékkép, meg kell mutatnunk a főnöknek” – mondta el halkan az egyik küldött, aki beismerte, nem dönthetett önállóan saját opciójáról. A vidéki polgármester azzal magyarázta gesztusát, hogy nem akarta az amúgy sem túlságosan gazdag községe jövőjét kockára tenni. A rangsorolón egyébként két óra alatt legalább négyszer számolták újra a szavazatokat. „Négyszer és négy módszerrel” – indokolta a késői órába nyúló eredményhirdetést a szavazóbizottság elnöke. RMDSZ-körökben már hetekkel ezelőtt lehetett tudni, csak statisztaszerep juthat azoknak, akik a helyi „nagy öregek”, Markó Béla szenátor, Borbély László és Kelemen Atilla képviselő, illetve a Kelemen Hunor szövetségi elnök támogatását nem élvezhetik. (Krónika)
2016-09-22: Kitekintő - :

Újabb zavargások Amerikában

Megint zavargások törtek ki az Egyesült Államok egyik déli szövetségi államában, Észak-Karolinában. Az elmúlt hónapokban történt esetekhez hasonlóan ezt is az váltotta ki, hogy egy rendőr vitatható körülmények között lelőtt egy fiatal fekete férfit.