Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újabb zavargások Amerikában

2016. szeptember 22., csütörtök, Kitekintő

Megint zavargások törtek ki az Egyesült Államok egyik déli szövetségi államában, Észak-Karolinában. Az elmúlt hónapokban történt esetekhez hasonlóan ezt is az váltotta ki, hogy egy rendőr vitatható körülmények között lelőtt egy fiatal fekete férfit.

Az észak-karolinai Charlotte városában a rendőrök délután érkeztek egy háztömbhöz, hogy letartóztassanak egy körözött férfit. Mint az intézkedő rendőrök beszámolójából kiderült, a 43 éves Keith Lamont Scott nem volt azonos a körözött bűnözővel, ám amikor kiszállt az autójából, fegyver volt nála, és mivel azt hitték, hogy közvetlen fenyegetést jelent a számukra, egyikük azonnal lelőtte. Az agyonlőtt férfi családja szerint a rendőrök nem úgy adták elő az esetet, ahogyan valójában történt, mert a férfinél nem fegyver, hanem könyv volt, és éppen az iskolából hazatérő fiát várta. Kedd este Charlotte utcáit már ellepték a tüntetők, akik utakat zártak el, körbevették a kiérkező rendőröket, többet közülük megsebesítettek. A gázmaszkos rendőrök könnygázgránátokat vetettek be. A rendőrség nyilvánosságra hozta, hogy nemcsak az áldozat, hanem az őt agyonlövő rendőr is afroamerikai.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 589
szavazógép
2016-09-22: Kitekintő - :

Mégis ingyenes lesz a roaming

Időkorlátozás nélküli ingyenes roamingszolgáltatásra tett javaslatot az Európai Bizottság – jelentette be Andrus Ansip digitális piacért felelős uniós biztos tegnap Brüsszelben. Az EB visszavonta szeptember elején tett előterjesztését az azt ért kritikák miatt. A legtöbb bírálat a tervezet azon részét érte, amely szerint a szolgáltatók az időkorlátok túllépése után roamingdíjat számíthattak volna fel, és a roaming legfeljebb háromszor, egymást követő 30 napos időszakra – összesen 90 napig – lett volna ingyenes.
2016-09-22: Kitekintő - :

Felborult egy menekülteket szállító hajó

Felborult Egyiptom partjainál tegnap egy hajó, amelyen helyi illetékesek szerint hatszáz bevándorló utazott. A fedélzeten szíriai, egyiptomi és más afrikai országból való bevándorlók voltak.