Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Felborult egy menekülteket szállító hajó

2016. szeptember 22., csütörtök, Kitekintő

Felborult Egyiptom partjainál tegnap egy hajó, amelyen helyi illetékesek szerint hatszáz bevándorló utazott. A fedélzeten szíriai, egyiptomi és más afrikai országból való bevándorlók voltak.

A halálos áldozatok számát különféle források eltérően adják meg. A Reuters 29 megerősített halottról tud, de The Sun azt írja, az egyiptomi Egészségügyi Minisztérium tisztviselője szerint eddig csak körülbelül 155 embert mentettek ki a tengerből, és folyamatosan találnak újabb holttesteket.
A súlyos baleset Rosetta közelében történt, a helyi hatóságok szerint ez volt eddig a legnagyobb illegális határátlépési kísérlet Egyiptomban. Az EU határügynöksége korábban figyelmeztetett, a szigorodó európai ellenőrzések miatt sok menekülő választhatja az egyiptomi tengeri útvonalat.
Az ENSZ szerint 2014 óta tízezren fulladtak a Földközi-tengerbe. Az embercsempészet fellendülése veszélyesebbé teszi a tengeri utakat, mert a csempészek túlterhelik az egyébként sem stabil hajókat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 596
szavazógép
2016-09-22: Kitekintő - :

Újabb zavargások Amerikában

Megint zavargások törtek ki az Egyesült Államok egyik déli szövetségi államában, Észak-Karolinában. Az elmúlt hónapokban történt esetekhez hasonlóan ezt is az váltotta ki, hogy egy rendőr vitatható körülmények között lelőtt egy fiatal fekete férfit.
2016-09-22: Kitekintő - :

„Az igazmondást választotta menedékül” (Elbúcsúztatták Csoóri Sándort)

Csoóri Sándor mindig a magyarokkal volt – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere a szeptember 12-én elhunyt Csoóri Sándor költő, író, filmalkotó temetésén tegnap az Óbudai temetőben. A szertartáson Csoóri Sándor családtagjai, pályatársai, tisztelői között jelen volt a kormány képviseletében Orbán Viktor miniszterelnök és a kabinet több tagja. Részt vett a temetésen Boross Péter volt miniszterelnök is.