Az RMDSZ megakadályozta

2016. szeptember 28., szerda, Belföld

A képviselőház jogi szakbizottsága leszavazott egy újabb, a szociáldemokraták által kidolgozott nacionalista töltetű jogszabálytervezetet, mely kötelezővé tette volna a román himnusz lejátszását minden korosztály számára az országos szinten megszervezett sporteseményeken.

 „Nem attól lesz egy középiskolás jó sportoló, ha a mérkőzést követően kihúzza magát, és lejátsszák neki a román himnuszt” – fogalmazta meg véleményét Máté András Levente, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője, aki szerint a törvénytervezet indoklásában erőltetett, nacionalista töltetű megfogalmazások szerepelnek, amelyek nincsenek összhangban a sport által képviseltekkel. A tervezet így negatív véleményezéssel kerül a képviselőházi plénum napirendjére, a parlament felsőháza megszavazta már, azonban az alsóház dönt véglegesen ebben a témakörben.
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2016-09-28: Kitekintő - :

Népszavazással a bevándorlás megállítására

A népszavazás az utolsó lehetőség a bevándorlás megállítására – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap Hódmezővásárhelyen. Lázár János az alföldi városban szervezett utcafórumon hangsúlyozta, a kormány egyedül már gyönge ahhoz, hogy megállítsa ezt a folyamatot.
2016-09-28: Belföld - :

Oprea még marad

A szenátorok úgy döntöttek, hogy hétfőn, október 3-án szabadnapot vesznek ki, hogy részt tudjanak venni az egyetemi tanévnyitón, így csak jövő kedden kerül majd a felsőház állandó bizottságának napirendjére Gabriel Oprea volt belügyminiszter lemondása.