Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A népszavazásról külföldönA kvótarendszer nem működőképes

2016. október 3., hétfő, Kitekintő

Európa kezdi megérteni, hogy ha a menekültválság megoldása érdekében nem fog össze, mindent elveszíthet – véli Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter.

Úgy látom, Európa kezdi tudatosítani, amit a pozsonyi uniós csúcstalálkozó is bizonyított, ha nem leszünk képesek összefogni, és nem hagyunk fel a bizonyíthatóan működésképtelen dolgokról folytatott vitáinkkal, akkor mindent elveszíthetünk – jelentette ki Zaorálek a közszolgálati cseh televízió tegnapi politikai vitaműsorában a magyarországi kvótanépszavazással kapcsolatban. Szerinte a kvótarendszer halva született gyerek, nem működőképes, és megvalósításának eddigi eredménye nagyon gyenge. „Számomra ez már a múlt, de kellemetlen, hogy a politikai vita erről ilyen hosszú ideig tartott” – tette hozzá. Lubomír Zaorálek szerint Európának meg kellene változtatnia hozzáállását a migránsválsághoz, és az egyes országok részvételét a probléma megoldásában nemcsak a kvótákhoz való viszonyulás, hanem szélesebb alapon kellene értékelni. „Mi nem akarjuk megismételni mások hibáit, eddig senki sem bizonyította be nekünk, hogy lehetséges az eltérő kultúrájú régiókból érkező migránsok integrálása” – indokolta Zaorálek azt, miért utasítja el Prága és a V4-ek a kvótarendszert.
Karel Schwarzenberg, a cseh képviselőház külügyi bizottságának elnöke, volt külügyminiszter szintén úgy látja, hogy Európa álláspontja migránsügyben kezd megváltozni, példaként az osztrák külügyminiszter nyilatkozatát hozta fel. Kezdenek észhez térni – jegyezte meg. A magyarországi népszavazásról Schwarzenberg úgy vélekedik, hogy túlságosan is színházi, és inkább Orbán Viktor belpolitikai céljait szolgálja.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 589
szavazógép
2016-10-03: Sport - Tibodi Ferenc:

Csíkszeredai és bukaresti siker a Szentgyörgy Félmaratonon (Atlétika)

A férfiak és nők nyílt versenyében csíkszeredai, illetve bukaresti sikerrel zárult a Szentgyörgy Félmaraton tizennegyedik kiírása, amelyet idén új időpontban és új helyszínen tartott meg a megyeszékhelyi Gáll Lajos Futókör. Csak a hölgyek váltójában örvendhettünk háromszéki diadalnak, az erősebbik nem stafétáját Hargita megyei csapat nyerte meg. A hétvégi megmérettetés társszervezője Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa, Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság volt.
2016-10-03: Kitekintő - :

Megértően viszonyulni az eltérő véleményekhez

A menekültproblémát nem lehet a menekültek kvótákon alapuló elosztásával megoldani – mondta az osztrák külügyminiszter a Welt am Sonntag lapban tegnap megjelent interjúban.