Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Megértően viszonyulni az eltérő véleményekhez

2016. október 3., hétfő, Kitekintő

A menekültproblémát nem lehet a menekültek kvótákon alapuló elosztásával megoldani – mondta az osztrák külügyminiszter a Welt am Sonntag lapban tegnap megjelent interjúban.

Sebastian Kurz kiemelte, hogy rossznak tartja a 160 ezer menekült tagországok közötti elosztásáról hozott döntést. Az EU-nak nem szabad görcsösen ragaszkodnia a döntéshez, hanem el kell búcsúznia tőle, mert a cél teljes mértékben megvalósíthatatlan, és a menekültek kvóták szerinti elosztásáról folytatott vita veszélybe sodorhatja az Európai Unió összetartását. Hozzátette, a kvótákról folytatott vita veszélyes, megosztó hatású, nyugtalanságot, nézeteltéréseket, kölcsönös ellenségeskedést szül. A kvótareferendumról elmondta, hogy a magyarok véleménye ismert, és szerinte ezen nem változtat az országos népszavazás. Hangsúlyozta, hogy nem szabad azt az érzetet kelteni, mintha az uniós tagországok két különböző osztályt képeznének, és úgy vélte, bizonyos tagországok hibát követtek el azzal, hogy a menekültkérdésben megpróbálták rákényszeríteni másokra irányvonalukat. Hozzátette: veszélyes, ha az EU-ban egyesek azt a benyomást keltik, hogy erkölcsileg más tagállamok felett állnak, sokkal inkább olyan Európára van szükség, amelyben a tagországok megértően viszonyulnak az övéktől eltérő véleményekhez és megközelítésekhez. Tiszteleten alapuló hozzáállással sokkal könnyebb szövetségeseket találni a közös fellépéshez.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 582
szavazógép
2016-10-03: Kitekintő - :

A kvótarendszer nem működőképes (A népszavazásról külföldön)

Európa kezdi megérteni, hogy ha a menekültválság megoldása érdekében nem fog össze, mindent elveszíthet – véli Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter.
2016-10-03: Kitekintő - :

Változatlan marad a viszony

A magyar kvótanépszavazás eredményétől függetlenül változatlanok maradnak Szerbia és Magyarország, valamint Szerbia és az Európai Unió viszonyai – jelentette ki Aleksandar Vulin szerb szociális ügyi miniszter tegnap.