Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Trump briliánsnak nevezi, hogy nem fizetett adót

2016. október 5., szerda, Kitekintő

Donald Trump republikánus elnökjelölt hétfő este azt állította, hogy briliáns módon használta ki az amerikai adótörvényeket, vetélytársa, a demokrata Hillary Clinton előzőleg éppen emiatt támadta őt.

A republikánus elnökjelölt kétnapi hallgatás után szólalt meg a The New York Times amerikai napilap által nyilvánosságra hozott ügyben, amely szerint 1995-ben 916 millió dolláros veszteséget jelzett az adóhivatalnak, és erre hivatkozva 18 éven keresztül nem fizetett szövetségi jövedelemadót. A coloradói Pueblóban kampányolva Trump azt hangsúlyozta, hogy briliáns módon élt az érvényben lévő amerikai adótörvényekkel, és ez segített neki abban, hogy túlélje az ingatlanpiac akkori nehézségeit. „Ki tudtam használni ennek az országnak az adótörvényeit, így ástam ki a vállalkozásomat az ingatlanpiac gödréből akkor, amikor nagyon kevesek voltak képesek erre” – fogalmazott Trump. Ezzel lényegében a saját képességeit dicsérte, ahogyan kampánymenedzsere és szoros politikai szövetségesei is tették vasárnap óta interjúk egész sorában. Chris Christie, New Jersey kormányzója és Rudy Giuliani, New York volt polgármestere például zseniálisnak nevezte emiatt Trumpot.
Hillary Clinton – miután kampánycsapata videót hozott nyilvánosságra arról, hogy Trump nem fizetett jövedelemadót – az ohiói Toledóban kampánygyűlésen kérdőjelezte meg republikánus vetélytársa üzleti hozzáértését. „Milyen zseniális üzletember az, aki egyetlen esztendőben egymilliárd dollárt veszít?” – kérdezte.
Donald Trump egyébként Pueblóban hosszasan fejtegette, hogy most az amerikai nép és nem a saját érdekében dolgozik, sőt, azt a tudását, amelynek köszönhetően bizonyos időn keresztül nem fizetett szövetségi jövedelemadót, most a nép szolgálatába állítja.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 579
szavazógép
2016-10-05: Kitekintő - :

Megtiltják a csoportos kényszerbetelepítést Magyarországra

Azzal, hogy az október 2-ai népszavazáson 98 százalék voksolt nemmel a kényszerbetelepítésre, létrejött egy új, pártok felett álló egység Magyarországért, amely nemzeti ügynek tekinti a szuverenitás megvédését – mondta Orbán Viktor miniszterelnök tegnap sajtótájékoztatón az Országházban.
2016-10-05: Kitekintő - :

A leggazdagabb országok fogadják a legkevesebb menekültet

A világ leggazdagabb országai mutatják – néhány kivétellel – a legkevesebb hajlandóságot a konfliktusövezetekből menekülők befogadására, aránytalanul hatalmas terhet róva ezzel náluk sokkal szegényebb és kisebb országokra – áll az Amnesty International (AI) tegnap Londonban ismertetett helyzetértékelésében.