Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bill Clinton már nem a régi

2016. október 8., szombat, Kitekintő

Bill Clinton volt elnök bírálta Barack Obama jelenlegi elnök egészségbiztosítási törvényét, majd némiképpen finomította véleményét. Az egykori elnök – a demokraták elnökjelöltje, Hillary Clinton férje – egy hét eleji kampányrendezvényen még szapulta Obama egészségbiztosítási reformját, de támadása olyan nagy visszatetszést váltott ki a demokrata táboron belül is, hogy egy nappal később már finomítani volt kénytelen megjegyzéseit.

A michigani Flint városában Bill Clinton azt mondta, hogy Obama egészségbiztosítási törvénye „a legőrültebb dolog a világon”. Később az ohiói Athens városában egyetemi hallgatók előtt már finomította megjegyzéseit, s arról beszélt, hogy Hillary Clinton – ha elnökké választják – igazi megoldást kínál majd az egészségbiztosításra, és a kormányzati programot magánbiztosítási programokkal kiegészítve terjeszti elő az új tervet, amely az Obama-törvény javított változata lenne.
A Fehér Ház közben értetlenségét fejezte ki a volt elnök megjegyzései miatt. Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője úgy fogalmazott, nem teljesen világos, mit akart mondani Bill Clinton Michiganben. Earnest emlékeztetett arra is, hogy Obama elnök még mindig erősen bízik az egészségbiztosítási törvény sikerében, és leszögezte azt is, hogy az amerikaiak nagy többsége talál magának megvásárolható egészségbiztosítást.
A felesége mellett aktívan kampányoló Bill Clinton egyébként a kampányban már nem egyszer hozta kellemetlen helyzetbe Hillaryt. A volt elnök – bár elemzők egybehangzó véleménye szerint már nem a régi – még mindig sokakat vonz a kampányrendezvényekre, de gyakran mond olyasmit, ami kellemetlen lehet a demokrata elnökjelöltnek. Így például még a tavasszal haragosan kiabálni kezdett az egyik kampánygyűlésen felszólaló és kritikát megfogalmazó résztvevővel, akit ki is akart vezettetni a teremből. Másnap Hillary Clinton kampánycsapata magyarázta az incidenst, és Bill Clintont jó ideig kivonták a kampányból.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 595
szavazógép
2016-10-08: Kitekintő - :

Közös történetünk (Fotókiállítás nyugatra menekült magyarokról)

Az 1956-os forradalom után a szovjet megszállás elől Nyugatra menekülő magyarok tapasztalatait mutatja be az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége és a fővárosi Mai Manó Ház közös „...és mégis itt vagyok” című fotókiállítása.
2016-10-08: Kitekintő - :

Kevésbé remélhető Amerikától a szíriai konfliktus megoldása

Nem helytálló a szíriai konfliktusnak az a megközelítése, hogy biztosan az Egyesült Államok beavatkozása jelenti a megoldást – állapították meg szakértők Budapesten a Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) által rendezett kerekasztal-beszélgetésen.