Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Idősek, betegek napja

2016. október 18., kedd, Közélet

Zsúfolásig telt vasárnap délben a sepsiszentörgyi belvárosi Szent József-templom, amikor ünnepi szentmisén köszöntötték az időseket, a betegeket, akiket kimondottan erre az alkalomra hoztak el a hozzátartozók. Előzőleg ezerszáz meghívó ment ki a postaládákba.

  • A plébánia nagytermében. Fotó: Gál Zsuzsa Andrea
    A plébánia nagytermében. Fotó: Gál Zsuzsa Andrea

A szentmisén Szabó Lajos kanonok-plébános szólt a jelenlevőkhöz, részletezve az idős kor nehézségeit és szépségeit is. Az Egyházi Tudósító októberi számát is az ünnephez igazították. „Két nemes fémből kellene ötvözni e mai, nem mindennapi ünnepi jelvényt. Aranyhoz hasonlítom szerető szívüket. Az arany fénye nem halványult a sok gondtól, megpróbáltatástól. Életüket hol boldogan, hol fáradtan élik. (…) Az arany mellett ezüst fény is csillan nap mint nap. Ezüst hajukban sok-sok tél felejtette ott fehérségét. Az idős kor az Élet rendje, az éretté válás korszaka, életbölcsességgel, gazdag tapasztalatokkal.” A szentmise után sokan felvették a betegek kenetét.
A plébánia nagytermében a Máltai Szeretetszolgálat Sasi nevű ifjúsági csoportja és a 40-es számú Szent György cserkészcsapat tagjai köszöntötték kulturális műsorral az időseket. A kortársak részéről Fábián Gizella a jelenlevők figyelmébe ajánlotta a Kónya Ádám Művelődési Házban megtekinthető akvarellkiállítást. A rendezvény agapéval ért véget. A meghatódott tekintetekből látszott: jólesett a nagyobb figyelem annak a nemzedéknek, amelyet az idők vihara megviselt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1128
szavazógép
2016-10-18: Közélet - Nagy B. Sándor:

Átadták az Orbán Balázs-díjakat

A Márton Áron-emlékév jegyében, a Székelyföldi Napok rendezvénysorozat részeként tegnap este került sor az Orbán Balázs-díjak átadására a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplomban. A régió egyik legjelentősebb kitüntetésének idei díjazottjai: Márkus András, a sepsiszentgyörgyi Mária Világ Királynője Egyházközség plébánosa, címzetes esperes, Oláh Dénes marosvásárhelyi plébános, főesperes és Nagy Zoltán székelyudvarhelyi hitoktató, a Márton Áron életéről szóló, A Hegy című filmes monográfia készítője.
2016-10-18: Kitekintő - :

Alkotmánymódosítási vita az Országgyűlésben

Orbán Viktor miniszterelnök expozéjával kezdődött a hetedik alaptörvény-módosítás vitája tegnap a parlamentben. A kormányfő azt hangsúlyozta, hogy az október 2-ai kvótanépszavazáson létrejött új egység felülírja a pártpolitikai határokat. A Fidesz szerint első alkalommal kell az alkotmányos identitás védelme érdekében módosítani. A szocialisták nem vettek részt a vitán, a Lehet Más a Politika (LMP) képviselői igen, de kijelentették, szavazógombot nem nyomnak.