Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Amerikai elnökválasztásA műsorvezető az utolsó elnökjelölti vita győztese

2016. október 21., péntek, Kitekintő

Beszédes módon a sajtó szerint a műsort vezető Chris Wallace volt a legjobb a közelgő amerikai elnökválasztás demokrata és republikánus párti elnökjelöltjének szerda esti, utolsó televíziós vitáján. A jelöltek közül a megfigyelők nagyobb része a demokrata párti Hillary Clintont ítélte jobbnak, és a republikánus Donald Trump a sajtókommentárok mindegyike szerint súlyos hibát követett el azzal, hogy nem volt hajlandó garantálni a választások eredményének elismerését.

A sajtó a The Washington Post liberális laptól a CNN hírtelevízión át a The Wall Street Journal konzervatív újságig egyetértett abban, hogy a vitát a műsorvezető nyerte.
A sajtókommentárok irányultságtól függetlenül egységesen arra az álláspontra helyezkedtek, hogy Trump óriási hibát követett el azzal, hogy nem volt hajlandó kimondani: elismeri majd a választások eredményét.
A The New York Times és a The Washington Post a demokraták elnökjelöltje, Hillary Clinton teljesítményét emelte ki, őt nevezte meg az elnökjelölti vita győzteseként, a Times pedig Trump semmibe veszi a demokráciát címmel szerkesztőségi állásfoglalást szentelt annak, hogy a republikánus elnökjelölt lebegteti, hogy elfogadja-e a választási eredményt.
A The Wall Street Journal – elismerve Clinton felkészültségét – a republikánus elnökjelölt pozitívumait elemezte, s felhívta a figyelmet arra, hogy a szerda esti vitában Trump megmutatta, milyen lett volna, ha korábban is többet beszélt volna más témákról. Mindazonáltal a The Wall Street Journal is óriási hibának tartja, hogy Donald Trump nem volt hajlandó világossá tenni, hogy elfogadja az elnökválasztási eredményt.
A CNN hírtelevízió a vita lezárulta után gyorsan nyilvánosságra hozta az ORC közvélemény-kutatóval közösen készített első felmérését: eszerint a megkérdezettek 52 százaléka Hillary Clintont tartotta meggyőzőbbnek, s 39 százalékuk szerint Donald Trump került ki a vitából győztesen.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2455
szavazógép
2016-10-21: Kitekintő - :

Nekifuthat a Fidesz az alaptörvény módosításának

Valószínűleg akkor is megtartják a parlamentben a szavazást az alaptörvény hetedik módosításáról, ha addig nem lesz meg biztosan a kétharmados támogatás a fideszes javaslathoz. Ez derült ki az ügyben tartott négypárti frakcióvezetői egyeztetés után.
2016-10-21: Világfigyelő - :

Feledékeny oroszok

Az orosz lakosság több mint felének, 57 százalékának nincs tudomása róla, hogy Magyarországon 1956-ban felkelés zajlott, a többiek fele szerint pedig indokolt volt a forradalomnak a szovjet hadsereg által történt elfojtása – derült ki a független Jurij Levada Elemzőközpont tegnap közzétett felméréséből.