Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tőkés átvette a kitüntetést

2016. október 25., kedd, Emlékezet

Tőkés László átvette a Magyar Becsület Rend kitüntetést vasárnap az Országházban. Rajta kívül a századik életévében járó Olofsson Placid bencés szerzetes kapta meg a magas elismerést.
 

  • Orbán Viktor (jobbról) átadja a kitüntetést Tőkés Lászlónak. Fotó: Soós Lajos
    Orbán Viktor (jobbról) átadja a kitüntetést Tőkés Lászlónak. Fotó: Soós Lajos

 

A Tőkés László kitüntetéséről szóló rendelet már március 11-én megjelent a Magyar Közlönyben, napokkal azután, hogy Klaus Iohannis román államfő visszavonta Románia Csillaga lovagkeresztjét Tőkéstől, miután európai parlamenti képviselőként felvetette, hogy Magyarország vállaljon védhatalmi szerepet Erdély érdekében. A Magyar Becsület Rend odaítélésének indoklása hasonló, mint amivel 2009-ben megkapta a Románia Csillaga kitüntetést: bátorságának és emberi méltóságának – ami a személyes példa erejével a kommunista diktatúrát megdöntő temesvári forradalom kirobbanásához vezetett, s ezáltal megnyitotta a szabadság útját Románia és az erdélyi magyarság előtt – kivételes elismeréseként adományozták neki a kitüntetést.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1167
szavazógép
2016-10-25: Emlékezet - :

Zarándokok a volt fogolytáboroknál (Barcaföldvár)

Minekutána október közepén Magyarországról a felsőzsolcai Megbékélésért Polgári Szövetség szervezésében egy autóbusznyi zarándok látogatta meg a barcaföldvári fogolytábor utolsó tömegsírja helyén kialakított emlékkertet,  szombaton egy vonatnyi zarándok érkezett oda és Lügetre a Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Köre, közismertebb nevén a Pécsi Német Kör szervezésében.
 
2016-10-25: Emlékezet - :

Megemlékezések Európa-szerte

Magyarország határain kívül is tartottak megemlékezéseket vasárnap, az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján.