Tüntető gyermekek

2017. február 16., csütörtök, Közélet

A Kovászna Megyei Szociális Gondozási és Gyermekjogvédelmi Igazgatósághoz tegnapig nem érkezett bejelentés a kormányellenes tüntetéseken részt vevő gyermekek ügyében – közölte lapunk érdeklődésére Vass Mária, az intézmény vezetője.


Az igazgató hangsúlyozta, ha egy utcai megmozduláson arra kényszeríti a szülő gyermekét, hogy a tömeggel együtt skandáljon vagy a tiltakozás tárgyát képező szöveget tartalmazó táblát tartson, éppen olyan törvénybeütköző cselekedet, mintha koldulásra biztatná. Az elmúlt hetekben a sepsiszentgyörgyi tüntetéseken nem történt ilyen jellegű szabálysértés, és korábban sem érkezett ebben a témában értesítés a megyei gyermekjogvédelmi hatósághoz – mondta az igazgató. (fekete)
 

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1211
szavazógép
2017-02-16: Közélet - :

Magyarságtudat-erősítő tanulmányút

A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai a napokban gyimesi tanulmányúton vesznek részt a Regisztrált Tehetségpont minősítéssel rendelkező Osonó Színházműhely szervezésében, amelynek célja a tanulók magyarságtudatának és kulturális emlékezetének ápolása  – közölte Fazakas Misi társulat- és drámatagozat-vezető.
2017-02-16: Közélet - :

Fatolvajok ideje

Január folyamán mintegy ötszáz olyan bevetésen vett részt a megyei rendőrség, amelynek célja a törvénytelen falopások megelőzése és megakadályozása volt; ebből 100 esetben más hatóságokkal közösen, 400 alkalommal pedig önállóan jártak el.