Épüljön újjá az uzonkafürdői tábor

2017. július 1., szombat, Közélet

A megyei tanács Nagybaconba kihelyezett ülésén Pethő István felszólalásának köszönhetően Uzonkafürdő is szóba került.


A felvetett kérdés – medvék és emberek garázdálkodását tette szóvá a polgári pártos tanácstag – megtárgyalását követően Tamás Sándor megyeitanács-elnök kérte Simon András helybeli polgármestert és az ülésen jelen levő közbirtokossági elnököt, Bocskor Lászlót, valamint Baló Ervin iskolaigazgatót, gondolkodjanak el, mi is lehetne a legjobb megoldás az uzonkafürdői tábor hasznosítása érdekében. Mint mondotta, a néhai pionírtábor olyan rossz állapotba került, hogy menteni már nem lehet, teljesen újjá kell építeni. Tamás a helyieket arról biztosította, mindenképp számíthatnak rá: ha úgy vélik, meg tudják oldani egyedül, akkor a megyei tanács saját részéről lemond a baconiak javára, de akár partnerként is részt vesz az építésben. (hecser)
 

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1832
szavazógép
2017-07-01: Közélet - :

Késett, de meglesz a kutyaszámlálás

Áprilisban szerették volna elvégezni, de a közbeszerzési eljárás miatt júliusra csúszott a sepsiszentgyörgyi kutyaszámlálás. Az önkormányzat a kóbor kutyák szaporodásának kíván gátat vetni oly módon, hogy felleltározza a városban élő ebeket, és besegít a nem fajtatiszta példányok ivartalanításába.
2017-07-03: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, nagymama, anyós, testvér, rokon, jó barát, a komollói
KERESTÉLY ILONA
szerető szíve életének 62. évében 2017. július
1-jén megszűnt dobogni.
Drága halottunk földi maradványait július
4-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a komollói családi háztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
du.