Tömény hónap a rendőröknek

2017. július 10., hétfő, Közélet

Tekintettel a vakációs időszakra, a háromszéki rendőrség is bevezette az országosan elrendelt fokozottabb ellenőrzéseket, ennek eredményei már június folyamán látványosra sikeredtek – tájékoztat a hatóság sajtóirodája. Az egyenruhások több mint ezer esetben avatkoztak be, melynek egyharmadát az egységes segélyhívó számon érkezett lakossági bejelentés tette ki.


Több mint 2300 kihágást tapasztaltak, és közel 600 ezer lej értékben szabtak ki bírságokat. A legtöbb kihágás a közlekedésben történt (ezek száma meghaladta az 1750-et), 75 jogosítványt, valamint 38 forgalmi engedélyt is bevontak. Viszonylag magas volt a tettenérések száma is, huszonnyolc személyt kaptak rajta bűncselekmény elkövetésén. Minden esetben bűnvádi eljárást indított a hatóság. Szintén az ellenőrzések nyomán 6550 lej értékben koboztak el javakat is. (ndi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1826
szavazógép
2017-07-10: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Még nem üzemel a naperőmű (Sepsiszentgyörgy)

Nehéz az új technológiát meghonosítani tájainkon: a Sepsiszentgyörgy határában egy éve átadott napelempark még mindig nem termel áramot, mert nem sikerült túljutni a formaságokon – közölte Sztakics Éva alpolgármester, aki azonban bízik abban, hogy néhány héten belül megoldódnak a még függőben levő kérdések, és ősztől már jóval alacsonyabb lesz a város villanyszámlája.
2017-07-10: Jegyzet - Kuti János:

Nagy összeröffenések (A múlt hét)

Az amerikai elnök, Trump egyre gyakrabban utazik el szeretett hazájából, ahol sokak számára még mindig nem szívesen látott elnök, míg máshol szívrepesve várt vendég. Az is lehet, hogy fél odahaza tartózkodni, hiszen a függetlenség napjának tiszteletére, Trump adminisztrációjának mintegy ajándékul, Észak-Korea egy sikeres interkontinentális ballisztikus rakétakísérletet hajtott végre, és egy ilyen alkalmatossággal el lehet érni akár Amerikát is.