TereptriatlonEsés után is folytatta, majd harmadik lett

2017. július 10., hétfő, Sport

Hétvégén a Szent Anna-tó és környéke adott otthont az országos tereptriatlon-bajnokság 3. fordulójának, ahol mintegy 250 hárompróbás állt rajthoz, köztük a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila és Madaras Dániel is.

  • Fotó: Radu Cristi
    Fotó: Radu Cristi

A versenyzőknek 800 méter úszást, 21,4 kilométer kerékpározást és 6,2 kilométer futást kellett teljesíteniük. A Tri-Aluta triatlonistája, Dániel Attila nagyon jól kezdte a versenyt, majd a második szakasz teljesítése közben nagyot bukott kerékpárjával, így elveszítette vezető pozícióját, de az egyéni nyílt versenyben sikerült harmadikként beérnie, Madaras Dániel pedig a 12. helyen végzett. A 20–24 éves kategóriában Dániel az első, míg Madaras a második helyen ért célba.
„A szervezők egy új biciklis útvonalat készítettek, amely sokkal nehezebb volt, mint a tavalyi. Bizakodóan álltam a rajthoz, majd egy jól sikerült úszás után elsőként kezdtem meg a kerékpározást. A pálya felénél, egy meredek ereszkedőn túl merész voltam és hatalmasat estem, szerencsére megúsztam pár karcolással és egy visszatört hüvelykujjal. Az is átfutott a fejemben, hogy feladom a versenyt, de a folytatás mellett döntöttem, viszont az esés utáni két versenyző elkerült. A verseny végéig próbáltam megtartani a harmadik helyemet, és ez sikerült is” – értékelt Dániel Attila, aki a folytatásban egy hétig a román válogatottal edzőtáborozik Marosvásárhelyen, majd Cheile Grădiştei következik, ahol újabb felkészülés vár a háromszékire, július 27-én pedig a marosvásárhelyi terepduatlon- és tereptriatlon-Európa-bajnokságon vesz részt.
Eredmény (országos tereptriatlon-bajnokság, 3. forduló) – egyéni nyílt verseny: 1. Alex Ciocan 2:00:21 óra, 2. Simon István 2:02:26 óra, 3. Dániel Attila 2:06:37 óra... 12. Madaras Dániel 2:14:57 óra. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1827
szavazógép
2017-07-10: Jegyzet - Kuti János:

Nagy összeröffenések (A múlt hét)

Az amerikai elnök, Trump egyre gyakrabban utazik el szeretett hazájából, ahol sokak számára még mindig nem szívesen látott elnök, míg máshol szívrepesve várt vendég. Az is lehet, hogy fél odahaza tartózkodni, hiszen a függetlenség napjának tiszteletére, Trump adminisztrációjának mintegy ajándékul, Észak-Korea egy sikeres interkontinentális ballisztikus rakétakísérletet hajtott végre, és egy ilyen alkalmatossággal el lehet érni akár Amerikát is.
2017-07-10: Sport - :

Élmezőnyben pilótáink (Gokart)

A Sepsiszentgyörgyi Gyerekek Palotájának két kis pilótája az élmezőnyben zárta az elmúlt hétvégén a prázsmári gokartpályán megrendezett országos iskolás gokartbajnokság harmadik futamát. Az Olténia Kupa nevet viselő viadal rendezője a Craiovai Gyerekek Palotája volt, a megyeszékhelyi klub pedig társszervezőként kapcsolódott be az esemény lebonyolításába.