Amerikai díjat nyert a Székelyföldi Legendárium

2018. február 10., szombat, Magazin

Kiválósági díjat kapott a Székelyföldi Legendárium legújabb rajzfilmje, A Tejút és a varázspatkó a kaliforniai IndieFest filmfesztiválon, Kelet-Európában és animációs kategóriában egyedüliként – derül ki az idén tízéves civil kezdeményezés közleményéből.


A The IndieFest online filmfesztivál 2008-ban indult a kaliforniai San Diego La Jolla kerületében. A nemzetközi fesztiválra a világ minden tájáról évente több ezer alkotást neveznek be, számos kategóriában. Idén többek közt az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Indiából, Kínából, Ausztráliából, Új-Zélandról és Európából is jelentkeztek alkotók nagy- és kisjátékfilmekkel, tévéfilmekkel és sorozatokkal, új médiás tartalmakkal, dokumentum-, illetve animációs filmekkel.
A Székelyföldi Legendárium animációs kategóriában nevezte be legújabb, Barabás Árpád által rendezett A tejút és a varázspatkó című rajzfilmjét, amellyel elnyerte a kiválósági díjat. Az eredményhirdetésre február 7-én került sor. A beküldött alkotásokat a fesztivál szervezőiből és díjnyertes filmes szakemberekből álló zsűri értékelte, főként az alkotások minőségére, a technikai részletekre és a kreativitásra fókuszálva – tájékoztat a Legendárium közleménye.
A kiválósági díjjal a legmagasabb színvonalú filmkészítést jutalmazta a zsűri – a Székelyföldi Legendárium Kelet-Európából és animációs kategóriában is egyedüliként szerepel a kiválósági díjjal jutalmazottak listáján. A Legendárium rajzfilmjén kívül amerikai, szingapúri, tajvani, indiai, új-zélandi, ausztráliai, osztrák, ír, belga, német, dán és francia produkciók kaptak kiválósági díjat.
A filmfesztivál szervezői a díjazás mellett nagy hangsúlyt fektetnek az alkotók és munkájuk megismertetésére, népszerűsítésére: több mint 44 ezer filmes szakemberhez juttatják el a díjazott alkotások listáját, ezáltal lehetőséget biztosítva nemzetközi szakmai partnerségek, együttműködések kialakítására.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1883
szavazógép
2018-02-10: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a drága jó gyermek, unokatestvér, keresztapa, rokon, jó szomszéd és jó barát, a kökösi születésű
HARAI SÁNDOR
szerető szíve életének 61. évében türelemmel viselt, rövid szenvedés után 2018. február 9-én megszűnt dobogni.
Drága halottunk földi maradványait február
11-én 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a kökösi református ravatalozóháztól a családi sírba.
A gyászoló család
082
2018-02-10: Magazin - :

Csángó bál Budapesten

Tizenkét órás programmal és hajnalig tartó táncházzal várja az érdeklődőket az idei Csángó bál, amelyet február 10-én rendeznek meg a Millenáris parkban – mondta el Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.