Ajándék az unokától

2022. január 21., péntek, Nyílttér

Az én hazám. Ezzel a címmel kaptunk ajándékot a budapesti unokánktól. Olvassuk együtt:

Elsősorban azért szeretem az én hazámat, mert itt van a családom, az otthonom, a barátaim, és minden fontos dolog ide köt. Büszke vagyok arra, hogy magyarnak születtem. Ahhoz képest, hogy milyen kicsi az ország, nagyon erősnek számít. Mert van saját történelmünk, kultúránk, hagyományunk. Ha belegondolok, hogy a szomszédos országokban is mennyi magyar él, elcsodálkozom. Vannak olyan falvak, ahol csak magyarok élnek. Vannak magyarok lakta országok is, de sajnos a híres-hírhedt nagyhatalmak elrabolták tőlünk. A magyar a világ egyik legnehezebb nyelve, nagyon változatos és bő szókinccsel. Még a himnuszunk is eltér a többi nemzetétől, és ez az egyetlen, ami nekünk nagyon szomorú. Amikor meghallom a Himnuszt, libabőrös leszek, nagyokat dobban a szívem, és büszkeség, boldogság tölt el. Kölcsey Ferenc 1823-ban megírta, benne a magyar történelem fájó emlékeivel, majd Erkel Ferenc megzenésítette 1844-ben. De nem csak fájó történelmi eseményekben vagyunk gazdagok, hanem olyan személyekben is, akik világhírnevet szereztek Magyarországnak. A zenében, sportban, tudományban, kultúrában, népművészetben. Így röviden és tömören ezt jelenti nekem a haza, és örvendek, hogy magyar embernek születtem, és magyar emberként szeretnék elhalálozni is majd az idők múltával!

Hát kell nagyobb boldogság egy nagyszülőnek, ha ilyen unokái vannak?

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2022-01-21: Életutak - :

Aki nem csak a katedrán volt példakép (Albert Ernőről)

Külön büszkeség számomra, egykori háromszékinek, hogy Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Nemzeti Összetartozás Évét Háromszéken indította el 2020-ban. A sepsiszentgyörgyi gálarendezvényen egyben a magyar kultúra napját is ünnepelték.
2022-01-21: Nyílttér - Gazda József:

Kiáltás az MTVA korifeusaihoz

Magamnak is és minden leszakított területen élő magyarnak lelki erőforrást jelentenek a magyar sikerek, eredmények. Örvendünk nekik, és hisszük ilyenkor, hogy „jó magyarnak lenni”. De hogy nehogy elhiggyük magunkat, azt kell mondanom, a magyar állami tévé gondoskodik róla – főleg sportközvetítései révén. Hogy mivel, én csak idézek „megélt” emlékeimből néhányat.