Női kosárlabda, Nemzeti LigaAradra látogat a bajnoki címvédő Sepsi-SIC

2024. február 21., szerda, Sport

Újabb hétközi mérkőzést játszik a bajnoki címvédő Sepsi-SIC, amely ma 18.30 órától az Aradi FCC vendégeként lép pályára a női kosárlabda Nemzeti Liga 13. fordulójának előrehozott meccsén. Ez lesz a két csapat negyvenharmadik egymás elleni összecsapása, a korábbi párharcok 12 aradi és 30 sepsiszentgyörgyi diadalt hoztak.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

Legutóbb december 9-én feszült egymásnak a két csapat, amikor a Sepsi-SIC egy küzdelmes, fordulatos és pontgazdag meccsen 82–74-re legyőzte a megyeszékhelyre látogató Aradi FCC együttesét. Azóta sok víz lefolyt az Olton és a Maroson: egy hete megszakadt a bajnoki címvédő zöld-fehérek 659 napja tartó bajnoki veretlenségi sorozata, a partiumiak viszont remek teljesítménnyel stabilan tartják magukat a tabella harmadik helyén.

A 9 győzelemmel és 3 vereséggel rendelkező aradiak diadallal melegítettek az esti rangadóra, hiszen a pontvadászat hétvégi fordulójában 84–74-re nyertek a Brassói Olimpia ellen. A Miroslav Popov edzette alakulat legutóbb január 20-án kapott ki tétmeccsen, akkor a Konstancai VSK tudott pontot rabolni tőlük. A megyeszékhelyi Sepsi-SIC egy fölényes, mondhatni elsöprő sikerrel hangolt szerdai kiszállására, mivel szombaton hazai környezetben 135–41-re páholta el a Bukaresti Rapid csapatát. Vendéglátóikkal ellentétben a zöld-fehérek csak egyszer kaptak ki a jelen szezonban, múlt csütörtökön 94–84 arányban maradtak alul a Konstancai VSK otthonában, így 11 megnyert és 1 elvesztett mérkőzéssel a rangsor második helyéről utaztak Aradra. A mai találkozó pikantériája, hogy a házigazdák csapatát erősíti a kézdivásárhelyi Biszak Boglárka és a Szentgyörgyről nyáron távozó Andreea Mititelu is.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1566
szavazógép
2024-02-21: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2024-02-21: Sport - :

Egy arany- és két bronzérem (Cselgáncs)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsszakosztályának sportolói három, egy arany- és két bronzérmet szereztek az elmúlt hét végén Szatmárnémetiben megtartott U18-as országos bajnokságon. A céhes városiak legjobb eredményét Simon Tege érte el, miután az 50 kilogrammos súlycsoportban nem talált legyőzőre.