AtlétikaDeák Zsombor az Aluta legjobbja

2009. december 17., csütörtök, Sport
A sepsiszentgyörgyi Aluta Sport Klub idei legjobb sportolójának választotta meg a triatlonista Deák Zsombort, aki 2009-ben több mint tíz országos és nemzetközi versenyen vett részt.

Legjobb eredményei: első hely a siófoki és a sepsiszentgyörgyi félmaratonin, illetve a temesvári maratonon, bronzérem a konstancai országos triatlonbajnokságon, negyedik hely a snagovi országos duatlonbajnokságon. A nőknél Jakab Benke Hajnalka remekelt, aki második lett a országos triatlonbajnokságon. A sportklub ifjúsági sportolói között ebben az évben Daniel Attila a legjobb volt, de eredményeiért dicséret illeti Madaras Dánielt, Szabó Attilát, Dániel Esztert és Bajka Mártát is. Az Aluta idén három sportrendezvény szervezője volt: két megyeközi atlétika- és egy országos triatlonverseny. Mindegyik megmérettetésen voltak alutás sportolók is, akik remek eredménnyel zárták a viadalokat. Jövőre az egyesület több versenyzőt szeretne nevezni és indítani a különböző hazai versenyeken, és nagyon remélik, hogy 2010-ben minimum két érmet gyűjtenek be az országos atlétikabajnokságon. Ehhez mi sok sikert kívánunk, és bízunk abban, a jövő esztendő éremben gazdagabb és sikeresebb lesz, mint az idei! (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1814
szavazógép
2009-12-17: Sport - x:

Újabb kézdivásárhelyi torna (Jogkorong)

A hét végén újabb jégkorongtornának ad otthont a kézdivásárhelyi műjégpálya. Alig fejeződtek be az U14-es mérkőzések, máris következik az U12-es gyerekbajnokság 3. fordulója.
2009-12-17: Sport - x:

Téli olimpiai játékok - Áros Károly

A hódeszka olimpiai bajnokai
Óriás-műlesiklás (2002-től párhuzamos)
Férfiak Nők
1998 Ross Rebagliati (KAN), 2:03,96 Karine Ruby (FR), 2:17,34
2002 Philipp Schoch (SVÁ) Isabelle Blanc (FR)
2006 Philipp Schoch (SVÁ) Daniela Meuli (SVÁ)