Kosárlabda, A-osztályBrassói Galaktika—Sepsi BC 45—71 — Tibodi Ferenc

2009. december 21., hétfő, Sport

(6—21, 9—16, 9—19, 21—15)

Brassó, Forex-sportterem. Mintegy 100 néző. Vezette: Adrian Habor (Marosvásárhely), Cristian Dumitra (Craiova). Brassói Galaktika: Haas 19/3, Mărginean 2, Ciobanu 11/9, Sinka 4, Ungureanu 4—Plumb, Demeter, Kovásznai, Deme 2, Bocskai 3/3, Avram, Domokos. Edző: Jerebie Magdolna. Sepsi BC: Borş 10, Vass 18/6, Rasmussen 6, Diaconu 22/6, Nagy 7—Csillag 2, Veres, Sándor 3/3, Kerekes, Miska 3/3, Szőcs. Edző: Horia Rotaru.

Talán a délelőtti óra vagy éppen a téli vakáció és az ünnepek közelsége zavarta meg annyira a két csapat játékosait, hogy az alapszakasz utolsó mérkőzésén csupán három perc elteltével tudtak kosarat dobni. Az első pontokat Diaconu szerezte büntetőből, majd Vass és vendéglátóinknál Sinka volt eredményes. Ekkor 2—4-re vezettek a zöld-fehérek. Ezt követően ritmust váltottak a szentgyörgyiek, gyorsabbá tették a játékot, és egyszerűen állva hagyták a házigazdákat. Egy simán megnyert első negyed után következett egy szintén könnyűszerrel megnyert második és harmadik játékrész. Az utolsó negyedet még a Sepsi BC alapjátékosai kezdték meg, de lassan szót kaptak az alakulat fiatal játékosai is, akik újra tisztességesen helytálltak. A szentgyörgyiek legjobbja Diaconu és Vass volt, a brassóiaknál pedig Hass, Ciobanu meg Bocskai jeleskedett, utóbbi az első negyed utolsó másodpercében a félpályától szerzett hárompontos kosarat a Galaktikának. A Sepsi BC 27 ponttal az első helyen zárta az Északnyugati csoportot, s a háromszéki lányok az alapszakasz mérkőzésein átlagban 77,5 pontot dobáltak össze, illetve 52,8 pontot kaptak. Az Aradi ICIM után mi rendelkezünk a legjobb támadással és a legjobb védelemmel. Gratulálunk csapatunknak az idei eredményekhez, és játé­kosainknak kellemes ünnepeket (Happy Hollydays/Sărbători fericite) kívánunk!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 197
szavazógép
2009-12-21: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a kisbaconi születésű sepsiszentgyörgyi
UNGVÁRI MIHÁLYNÉ
VAS VILMA
életének 58. évében hosszas betegség után 2009. december 20-án elhunyt.
Temetése 2009. december 22-én, kedden 16 órakor lesz a közös temető ravatalozóházától.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
4406
2009-12-21: Sport - x:

Spanyol ellenfelet kapott a Sepsi BC (Kosárlabda, Európa-kupa)

A spanyolországi Mann Filter Zaragosával játszik az Európa-kupa legjobb tizenhat csapata közé jutásért a megyeszékhelyi A-osztályos női kosárlabdacsapatunk, a Sepsi BC.