Egészségnap az iskolában

2011. június 1., szerda, Közélet

Legalább kétszáz kisdiák rajzolt tegnap délelőtt a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Líceum aszfaltos udvarán, és több mint ötven plakátot mutattak be, melyeket a nagyobbak készítettek az egészséges élet témakörben.

Akik pedig kíváncsiak voltak arra, hogy milyen az élet olyan családban, közösségben, ahol rákos beteg él, meghallgatták az Együtt a Rák Ellen Egyesület képviselőjének ismertetőjét. A túrázó kedvűek nem elégedtek meg a délelőtti programokkal, délután kerékpárra pattantak, és Kiss László könyvtáros kezdeményezésére (és vele együtt) végigkarikáztak a Baróti-hegység gerincén. Mindezt a Dohánymentes Világnap alkalmából, az iskola könyvtára és a biológia katedra szervezésében, tanítók, rajztanárok és említett egyesület segítségével. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 290
szavazógép
2011-06-01: Közélet - :

A magyar oktatásért

A Háromszéki Ifjúsági Tanács csütörtökön 18 órára kerek­asztal-beszélgetésre hívja Sepsiszentgyörgyre a Lábas Ház dísztermébe a diáktanácsok, egyházak, civil szervezetek képviselőit.
2011-06-01: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a kovásznai
id. PALLÓCSKA LAJOS
életének 87. évében csendesen elhunyt.
Temetése 2011. június 2-án 14 órakor lesz a kovásznai ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
3671