Sepsiszentgyörgy, 2018. február 23., péntek 22:23
Köszöntjük Alfréd nevű olvasóinkat!

Akárki (Évadnyitó bemutató a Tamási Áron Színházban)

2013. október 11., péntek, Közélet
Jelenet az előadásból  Fotó: Barabás Zsolt
Jelenet az előadásból Fotó: Barabás Zsolt
Kortárs magyar darabbal kezdi az új évadot a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház tár­sulata: Kárpáti Péter Akárki című drámáját mutatják be ma este hét órától a nagyterem­ben, az előadást Radu Afrim többszörös UNITER-díjas fiatal rendező állította színpadra.
 
Kárpáti Péter kortárs magyar drámaíró, színházi dramaturg, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára Akárki című darabjában az egyik leghíresebb középkori drámát, a XV. századi, azonos című moralitásjátékot gondolja tovább, próbálja átültetni a jelenkor hitevesztett világába – áll a teátrum közleményében. Vajon napjainkban milyen lenne az ember halál előtti számvetése önmagával, mit tennénk, ha hirtelen kiderülne, csak egy napunk van hátra az életből? – fogalmazzák meg a kérdést.
Afrim szerint egy nő őrült­ségéről szól a darab, a va­lóságból többször átcsú­szik szürreálisba, érzelemteli, és humora is van. Az elő­adás szereplői: Pál-Ferenczi Gyön­gyi, Pálffy Tibor, Sza­kács László, Erdei Gábor, Gajzágó Zsuzsa, Benedek Ágnes, Ko­vács Kati, Fekete Mária, Nagy Eszter, Diószegi Attila, Derzsi Dezső, Molnár Gizella, Krizsovánszky Szi­dó­nia, Debreczi Kálmán és Kónya-Ütő Bence. A rende­ző munkatársai: Kónya-Ütő Bence (zeneszerző), Bartha József (díszlettervező), Giliga Ilka (jelmeztervező), Horváth Csa­ba (fénytechnikus), Nagy Botond (rendezőasszisztens), Nagy B. Sándor (dramaturg), Csomós Tünde Tímea (ügye­lő), Dobra Mária Magdolna (súgó).
Hozzászólások
2013. október 14.
hétfő 11:30
piroska52
16 hozzászólás
Sajnos nem tetszett.A szinészek nagyon jól játszottak, de a darab pocsék volt.Ha ilyen darabok kerülnek előadásra a nézőteret lassan még jobban le kell szükíteniük.Jó lenne már a vetközéseket , a trágár szavakat és a szexjeleneteket kihagyni.Lassan minden darab csak erről szól, a lényeg a második helyre kerül.Sajnos ez nem csak az én véleményem.A szombati előadás után senki nem ment el a színházból jó véleménnyel ,voltak akik már előadás közben kimentek.A szinház a közönségért van és a közönség szórakozni akar, el akarja feledni a mindennapi nehézségeket, nem pedig csalódottan, bosszankodva hagyni el a színházat ahova olyan nagy szeretettel járt sok sok éven keresztül.

2013-10-11: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a cófalvi
id. BARTHA ILONA
életének 89. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2013. október 12-én 14 órakor lesz a családi háztól.
A gyászoló család
4270357
2013-10-11: Közélet - :

Húszezer aláírás Háromszéken (RMDSZ-referendum)

Több mint húszezer aláírás gyűlt eddig össze Há­romszéken a régiósítás témájában kiírandó népszavazás javára – ismertette Tamás Sándor.