Nem kellenek a fegyencek

2014. április 19., szombat, Közélet

Nem keltette fel a háromszéki cégek érdeklődését az Országos Börtönigazgatóság ajánlata, mely márciusban tájékoztatta a területi szakhivatalokat, hogy munkaerőt biztosítana vállalkozások számára.

A kezdeményezésről beszámoló Téglás Ferenc munkaügyi aligazgató korábban elmondta, egyeztetnek a helyi vállalkozókkal, hogy felmérjék az igényt a fogvatartottak által végzett munkára. Mint azonban utólag kiderült, a háromszéki cégek nem dolgoztatnának fegyencekkel – közölte Téglás. A börtönigazgatóság egyébként vállalta, biztosítja a büntetés-végrehajtási intézetekből kiközvetített, építkezésben vagy zöldövezet-karbantartásban foglalkoztatható munkaerő őrzését.              (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2014-04-19: Közélet - :

Feketemunka félreértésből?

A napszámostörvény félreértelmezése miatt jogtalanul dolgoztatott 300 személyt egy országos hálózatú bevásárlóközpont megyénkben két helyen –  deríttette ki a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság adócsalás elleni ügyosztálya és a Kovászna Megyei Munkaügyi Felügyelőség.
2014-04-19: Kiscimbora - :

Zelk Zoltán: Fölkeltek a madarak

Hamarabb,
mint a Nap,
fölkeltek a madarak.