Reformátusokról nem csak reformátusoknakÖnkéntesek Kálnokon

2014. május 22., csütörtök, Faluvilág

Mozdulj, segíts, szeress! mottóval rajtoltak idén is a Szeretethíd elnevezésű Kárpát-medencei Református Önkéntes Napok. A Magyar Református Szeretetszolgálat 2009-ben szervezte meg első alkalommal a református önkéntesnapokat, amelyek azóta látványosan fejlődtek.
 

2012-ben a Kárpát-medence egészére kiterjedt a kezdeményezés, amely által a magyar reformátusság egyesülését is ünnepeltük: ekkor tizenegyezer önkéntes csatlakozott a megmozduláshoz, 2013-ban már tizenhatezerre nőtt a másokon segíteni akaró önkéntesek száma. A Szeretethíd olyan segítségnyújtó kezdeményezés, amely várja a fiatalokat, korosodókat, fogyatékkal élőket, egyházi vagy világi embertársainkat határon innen és túlról. Fontos célkitűzés, hogy a Kárpát-medence minden részén mun­kálkodjanak csoportok, valódi segítséget nyújtva a gyülekezeteknek, településeknek, intézményeknek, helyi közösségeknek abban bízva, hogy a családok bezárkózásának, befelé fordulásának válságos állapotát sikerül helyreállítani, illetve az elszigetelődés folyamatát megfékezni.
Az Erdélyi IKE felhívására mindezek tudatában válaszoltak Kálnokon az IKE-tagok Tóth Anna lelkipásztor vezetésével. A Sze­retethíd felhívására a fiatalok elhatározták, hogy felújítják a település műemlék temp­lomának székely kapuját és kerítését, amely egyben a főtér arculatának meghatározója is. Ott­jártunkkor túl voltak már az elő­készü­le­teken, a Tóth család apraja-nagyja dolgozott. Gondo­san ellenőrizték a felületet, ahol kellett, lecsiszolták, kijavították, majd előkerültek az ecsetek, és a fiatalok elkezdték festeni a kiosztott részt. A részt vevő ifjak tenni akarását és hozzáállását értékelve kapcsolódott be a helyi nőszövetség is az akcióba: a munka végeztével vacsorára várták a fiatalokat.
Így elmondhatjuk, hogy a múlt hét végén Kálnokon elérte célját a Szeretethíd. Mind­annyiunk számára sikerült példát mutatni: miként lehet hidat építeni nemzedékek között szeretetben, közösséget lelki harmóniával, környezetet áldásos munkával.

HUSZÁR SZILAMÉR

Az Egyházi élet támogatója
a Sepsi Református Egyházmegye

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1808
szavazógép
2014-05-22: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Mai módra folyik az élet

Cófalván mai módra folyik az élet – újságolták keserű mo­sollyal a helyiek –, mindenki helyezkedik, küzd, s a mindennapiak miatt állandó jelleggel kapaszkodni kell.
 
2014-05-22: Faluvilág - Iochom István:

Átadás előtt Lemhény csatornahálózata

Ebben a hónapban átadják Lemhény szennyvízcsatorna-hálózatát és az ülepítőállomást is – tudtuk meg Lukács Róbert polgármestertől.