Budapest fokozottan figyel

2014. augusztus 1., péntek, Közélet

A budapesti Külgazdasági és Külügyminisztérium foko­zott figyelemmel kíséri azokat a híradásokat, amelyek nyug­talanságot és félelmet váltanak ki a kárpátaljai többnemzetiségű lakosságban a mozgósításokkal kapcsolatban – közölte a tárca.

A minisztérium Magyarország ukrajnai külképviseletein keresztül állandó kapcsolatban áll az ország központi és helyi adminisztrációjával, valamint a kárpátaljai egyházak és társadalmi szervezetek képviselőivel, akik folyamatosan tájékoztatnak az eseményekről. A tárca bízik abban, hogy a kijevi és kárpátaljai állami szervek, valamint a kárpátaljai egyházak és társadalmi szervezetek képviselői között zajló párbeszéd révén „a lehető legkedvezőbb megoldás születik a mozgósítás következtében kialakult aggodalmak és félelmek eloszlatására”. Az ukrán parlament július 22-én hagyta jóvá az újabb részleges katonai mozgósításról szóló elnöki rendeletet. Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövet­ség elnöke szerint a részleges mozgósítás harmadik szaka­szában Kárpátalján 2500 ember, arányaiban körülbelül 250 magyar nemzetiségű férfi behívásával lehet számolni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1702
szavazógép
2014-08-01: Közélet - :

Hadiadó Ukrajnában

Nem fogadta el Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök múlt heti lemondását tegnapi rendkívüli ülésén az ukrán parlament, és ezzel elhárult a politikai válság veszélye a háború sújtotta országban.
 
2014-08-01: Közélet - Iochom István:

Késik az útjavítás (Kézdivásárhely)

Kézdivásárhelyen jelenleg négy, idegenből jött cég dolgozik a víz- és csatornarendszer korszerűsítésén, és sok esetben nem hangolják össze a munkát, a városházának pedig alig lehet beleszólása a dolgok menetébe.